• monoprint

    Lucasgilde
  • atelier Lucasgilde

    Lucasgilde

Nationale Kunstweek 2018

18-10-2018, 16:31 | Lezersnieuws | ROB UIJLINGS

Datum:

zaterdag 10 november 2018, 10:15 tot zaterdag 17 november 2018, 12:15

Locatie:

Geysendorfferlaan 4
gebouw
Beverwijk

P E R S B E R I C H T Het Lucasgilde Beverwijk en de Nationale Kunstweek 2018 Van 10 tot en met 18 november vindt in heel Nederland de zestiende editie van de Nationale Kunstweek plaats. In het hele land bieden een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerie?n, kunstuitlenen, musea en gemeenten tijdens de Kunstweek extra activiteiten, waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten. De gemeente Beverwijk heeft hiervoor de teken- en schildervereniging het Lucasgilde Beverwijk benaderd.

De Nationale Kunstweek start met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar. Daarna vindt in het eerste weekend een van de grootste kunstbeurzen plaats waar kunstenaars zelf kunnen exposeren: de Nationale Kunstdagen in de Beursfabriek in Nieuwegein (10 en 11 november). Circa 220 kunstenaars tonen en verkopen daar hun werk.

In Beverwijk heeft het Lucasgilde als speciale activiteiten acties, workshops en exposities. In november is er een workshop zeefdrukken, die ook daarna zal worden voortgezet. Mensen die het Lucasgilde van dichtbij willen ervaren , kunnen dinsdag, woensdag en zaterdag de vereniging bezoeken en meedoen (zie voor tijden: www.lucasgildebeverwijk.nl). Voor de eerste 5 belangstellenden is er een gratis strippenkaart voor 5x tekenen en schilderen. De eerste 5 mensen die jaarlid willen worden, krijgen de eerste maand de contributie gratis. Tevens kunnen nieuwe leden en stripkaarthouders gelijk meedoen voor de Kerstexpositie in de Grote Kerk te Beverwijk. Landelijk wordt de Kunstweek afgesloten met het Landelijk Atelierweekend op 17 en 18 november. Dit evenement is binnen enkele jaren uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. Tijdens dit weekend stellen meer dan 400 kunstenaars in het hele land hun atelier open voor het publiek. Het thema-beeld van de Kunstweek is dit jaar ge?nspireerd op het feit dat bijna iedereen in Nederland zich af en toe bezighoudt met (het maken van) kunst.

Kunstliefhebbers vinden op Kunstweek.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens de Kunstweek te bezoeken zijn, evenals meer informatie over het Landelijk Atelierweekend, Kunstenaar van het jaar, de Nationale Kunstdagen en andere evenementen tijdens de Kunstweek. Noot voor de redactie: Wilt u meer informatie, kijk dan op onderstaande websites: www.kunstweek.nl
www.lucasgildebeverwijk.nl Afbeeldingen: Themabeeld Nationale Kunstweek Lo