• Ontdek de Driewielfiets

    Jannie Bunk-Van Buuren

Ontdekdag Driewielfiets

13-05-2018, 11:57 | Lezersnieuws | Niek Smit

Datum:

vrijdag 18 mei 2018, 10:30 tot 15:00

Locatie:

Nico van Suchtelenstraat 2
Haarlem
Kennemerland

Ik fiets op een driewieler hetgeen regelmatig vragen oproept, het zijn altijd leuke gesprekjes. Op vele manieren worden er 3wiel fietsen aangeboden en als ze zijn aangeschaft dan begint het pas. De doorzetters of die met goede begeleiding vinden hun vrijheid terug. Van anderen blijft het dure apparaat in de berging. Onlangs een prachtig exemplaar gezien dat al twee jaar stilstaat. Zo jammer. Ik heb aangeboden te helpen het fietsen onder de knie te krijgen ? Het lukt me niet het is me te zwaar? In ??n oogopslag zag ik het probleem: pedalen verticaal, en in de vijfde versnelling weg willen rijden? Dan heb je een paard nodig.!!
Vanuit de Fietsersbond is er een prachtig initiatief om senioren de driewielfiets te laten ontdekken. Op 18 mei organiseert Herman Groot fietsdocent aan de Fietsschool een --Driewielfiets Ontdekdag-- in Haarlem op het terrein van den IJsbaan, IJsbaanlaan 2. Meerdere fabrikanten tonen hun modellen en vrijwilligers van de Fietsersbond kunnen behulpzaam zijn bij testritten. De dag begint om 10.30 en eindigt ca 15.00 uur.

Dat er veel belangstelling is voor veiliger fietsen bleek op zo?n dag in Assen, ong 70 ouderen toonden belangstelling vandaar dat nu gevraagd wordt zich vooral aan te melden bij Herman per email info@hermar.nl