• Openingsfilm Kleine IJstijd van Paula van der Oest

    persmap filmdepot

38e Heemskerkse Filmdagen, 26 januari t/m 31 januari 

22-01-2018, 21:51 | Lezersnieuws | Humphry

Met de film “Kleine IJstijd” wordt op vrijdag 26 januari de achtendertigste editie van de Heemskerkse Filmdagen geopend

vr 26 jan 20:00 uur Kleine IJstijd De leden van een oude band gaan op reis om de as van hun oude zanger Kas te verstrooien. De leden zijn ieder hun eigen weg gegaan, maar kijken nu uit naar deze reünie. De situatie verandert echter als één van hen zijn nieuwe, veel te jonge vriendin meeneemt

za 27 jan 14:00 uur Storm: Letters van Vuur, Tijdens de Middeleeuwen wordt de vader van 12-jarige Storm gearresteerd. Zijn vader wordt beschuldigd van het drukken van een brief van Maarten Luthers. Storm vlucht met de originele drukproeven in de ondergrondse tunnels van de stad, geholpen door Marieke.

za 27 jan 20:00 uur The Square Vlijmscherpe satire die een even komisch als onthutsend inkijkje biedt in de wereld van de hedendaagse kunst. En in de musea waar deze kunst te zien en te beleven is. 

zo 28 jan 14:00 uur Dieren uit het Hakkebakkebos, Maarten Bosmuis woont met zijn vrienden in het Hakkebakkebos. Omdat ze het beu zijn dat Rein de Vos hen steeds wil opeten, maken ze een wet waarin staat dat alle dieren vrienden moeten zijn.

zo 28 jan 20:00 uur Insyriated, De film speelt zich volledig af in een flat in het hedendaagse Syrië en vertelt over een dag uit het leven van enkele slachtoffers van de Syrische burgeroorlog. 

ma 29 jan 20:00 uur Human Flow,  De documentaire laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis als de diepgaande persoonlijke verhalen van mensen die er middenin zitten zien.

di 30 jan 20:00 uur C’est la Vie!,  Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Hij organiseert ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e -eeuws kasteel. 

wo 31 jan 20:00 uur On Body and Soul, Mária werkt in het slachthuis maar valt buiten de boot omdat ze Asperger heeft. De enige die toenadering zoekt is haar gehandicapte baas Endre, die zich niet alleen in Mária herkent, maar ook dezelfde dromen blijkt te hebben. De film won een Gouden Beer voor beste film op het Filmfestival in Berlijn.

Alle voorstellingen vinden plaats in het Cultureel Centrum De Cirkel, Cirkel 1 te Heemskerk. Toegangsprijs 6 euro, Cirkelpas en CJP 5 euro, kinderfilms 5 euro. Reserveren kan via internet www.filmhuisheemskerk.nl