• Blauwe zone op Meerplein.

    Bob Burger

Blauwe zone en betalen op Breestraat

17-04-2018, 09:13 | Lezersnieuws | Rob

Alleen op de Breestraat betaald parkeren en op alle andere terreinen in het centrumgebied voor auto’s de blauwe zone invoeren. Dat is dé manier, aldus ondernemend Beverwijk, om ‘de weggelopen Beverwijkse inwoners’ weer te mogen begroeten in hun knap gerenoveerde stadscentrum.

Al eerder liet een gezelschap bestaande uit vertegenwoordigers van winkeliersverenigingen, goede doelen stichtingen en pandeigenaren uit Beverwijk zich over het parkeren in het centrumgebied uit. Tijdens een conventie in het Kennemer Theater dit jaar besloten ze gezamenlijk een petitie op te stellen.

Nadat alle deelnemers hun handtekening hadden geplaatst werd de petitie naar de politieke partijen van Beverwijk gebracht. Ook de nieuw aangesloten partijen, Vrij Beverwijk en Samen Beverwijk, konden hem tegemoet zien. Het verzoek is ook aan de nieuwe gemeenteraad, die eind maart werd geïnstalleerd, zich te scharen achter de parkeerplannen.

Het alleen betaald parkeren op de hoofdstraat en de blauwe zone elders rond de Breestraat zien zowel de eigenaren als de ondernemers als de manier om ‘de weggelopen inwoners’ naar het stadscentrum terug te halen. Een peiling in januari van dit jaar leerde dat een meerderheid van politieke partijen in Heemskerk ervoor is om bezoekers van hun centrum niet te laten betalen voor het stallen van auto’s. Heemskerkers zelf betalen door middel van lokale belastingen voldoende en dus kunnen bezoekers van buiten Heemskerk daarvan profiteren, is de conclusie.