• Iktoon-campagnebeeld

    Grrr

Creatief en kunstzinnig Kennemerland toont talent tijdens maand van de amateurkunst: iktoon

24-05-2019, 11:43 | Lezersnieuws | Marre

Ruim 6,4 miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst en ook in Noord-Holland barst het van creatief en kunstzinnig talent. Vanaf 1 juni tonen deze amateurkunstenaars voor de vierde keer hun kunsten tijdens de landelijke campagne ‘iktoon– kunst van iedereen’. Ook Kennemerland vormt de hele maand juni een podium waar uiteenlopende kunstdisciplines te bewonderen zijn en waar je uitgenodigd bent om mee te doen. Zo organiseren de ruim honderd kunstzinnige en culturele organisaties die Beverwijk rijk is, het cultuurfestival ‘Beverwijk Uit de Kunst’op zondag 16 juni. In Haarlem viert Harmonie de Spaarnebazuindiezelfde zondag haar 90-jarig bestaan. En de Amsterdamse leerlingen van de Jeugdtheaterschool Tijhalen alles uit de kast tijdens de slotvoorstellingen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Tijdens de iktoon-maand in Noord-Holland hoeft niemand zich te vervelen, voor iedereen zit er wel wat tussen. Zo barst onder andere het programma in Haarlemmermeer van de creatieve evenementen: van open lessen theatersport (12 juni) om de lachspieren te trainen tot battles tussen koren tijdens het festival Inkoor Haarlemmermeer (15 juni). Laat je omverblazen door de pop-jazz band Cat’s Groove (25 juni), luister naar gedichten van Syrische nieuwkomers (25 juni) of swing mee op de heerlijke beats van De Beste Band (19 juni) - opgericht voormensen met een verstandelijke of meervoudigebeperking. Dans jij liever op je favoriete K-pop tunes? Kom dan naar K-pop Party (22 -23 juni) en geniet tussen het dansen door van al het lekkers dat Koreaans streetfood te bieden heeft. Uit gedanst en gezongen? Plof neer in de Openlucht Bioscoop (14 juni) op het dak van Pier-K en bekijk hier je favoriete film. 

Benieuwd wat er nog meer in Noord-Holland te doen is? Bekijk het volledige programma op iktoon.nl.

Over iktoon

Van vrijdag 1 juni tot en met zaterdag 30 juni 2019 organiseren tienduizenden kunstenaars en creatievelingen, verspreid over circa 130 gemeenten in Nederland, voorstellingen, workshops, exposities, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen onder de vlag van iktoon.Verenigingen en amateurkunstenaars tonen wat ze in huis hebben en stimuleren anderen om mee te doen. Want, kunst is van iedereen en moet voor iedereen toegankelijk zijn. 

Kijk voor meer informatie op www.iktoon.nl / www.facebook.com/iktoon / www.instagram.com/iktoon2019