• Dagje uit naar Plaswijckpark

    Alie Veenstra

Gastgezinnen gezocht voor 3 weken vakantie van Roemeense kinderen

08-02-2018, 18:42 | Lezersnieuws | Alie

Stichting Roemeense Kinderhulp

De kinderen hebben een droom, u maakt het werkelijkheid!

Word gastgezin en geef twee Roemeense kinderen de tijd van hun leven

Samen een spelletje doen, een stukje fietsen, naar de kinderboerderij gaan of lekker zwemmen. Het lijken hele normale activiteiten, maar zijn erg bijzonder voor veel arme kinderen uit Roemenië. Helaas is de nood voor veel gezinnen in Roemenië nog steeds erg hoog. Voor leuke activiteiten of een extraatje is geen ruimte. De jaarlijkse kindervakantie van de Stichting Roemeense Kinderhulp biedt uitkomst! Ieder jaar krijgen 42 kansarme kinderen uit Sovata, Sarateni, Chibed en Eremitu (Transsylvanië, Roemenië) in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar de kans om een unieke vakantie in Nederland te beleven. Hier zoeken wij nog gastgezinnen voor!

De kinderen komen zondag 8 juli aan in Nederland en gaan zaterdag 28 juli weer naar huis. Ze verblijven per tweetal bij gastgezinnen. De Stichting organiseert één keer per week een dagtochtje voor alle Roemeense kinderen, zodat u als gastgezin een dagje vrij heeft. U wordt goed begeleid: er komen twee begeleiders uit Sovata mee om u en de kinderen te helpen bij taal- en/of andere problemen; ook is er een informatieavond en staat de Stichting de gastouders bij met raad en daad.

De kindervakantie hoeft zeker niet duur te zijn. Ieder gezin bepaalt zelf wat zij gaan doen. Wat voor ons heel gewoon is, is voor de Roemeense kinderen bijzonder. De vakantie geeft de kinderen de kans om de armoede in hun land even te vergeten. De kinderen gaan na drie weken vol enthousiasme weer naar huis en zij zitten jaren later nog vol met verhalen en mooie herinneringen.

Doe mee

Wilt u meer weten over de kindervakantie? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Voor meer informatie over de kindervakantie neem contact op met: Karin Mentink: 030 – 6886 128, Petra de Vos: 0348 – 5541 99 of Keesjan Steverink: 06 – 2460 7614. Of stuur een mail naar: info@roemeensekinderhulp.com.

De Roemeense Kinderhulp

De Stichting Roemeense Kinderhulp zet zich sinds 1990 in voor de bevolking van Sovata, Roemenië. Verschillende projecten van de Stichting richten zich op de kansarme bevolking en met name de kinderen. Meer informatie is ook te vinden op de website www.roemeensekinderhulp.nl of onze facebook-pagina www.facebook.com/RoemeenseKinderhulp.