KOPPELBED van ROPARUN voor Hospicehuis

24-06-2019, 16:52 | Lezersnieuws | Ria

Op de eerste dag van de zomer, heeft het Hospicehuis Beverwijk een z.g. koppelbed in ontvangst genomen uit handen van de Stichting Roparun. In het Hospicehuis aan de Zeestraat verzorgen vrijwilligers samen met verpleegkundigen van de thuiszorg terminaal zieke mensen.  

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen.

 

Wat is een koppelbed?

Een koppelbed is een logeerbed wat van ons eenpersoons hoog-laag zorgbed (nieuwe bedden mochten we een jaar geleden ook al ontvangen vanuit een actie van Roparun) in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed maakt. Op deze manier is het mogelijk om ook wanneer een naaste in de Hospice verblijft, je nog fysiek dichtbij diegene kunt zijn. Net als thuis een hand kunnen vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar muziek luisteren.

 

Stichting Roparun

Stichting Roparun beheert de gelden die worden ingezameld door de deelname van meer dan driehonderd teams aan de Roparun. Het geld gaat naar verschillende grote en kleine doelen gericht op ondersteunende zorg aan mensen met kanker en hun naasten.

Dit jaar ligt de focus onder meer op het bekostigen van het project Koppelbedden.

 “Een koppelbed is een project dat aansluit bij het motto van Roparun, namelijk ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Het is mooi om te zien dat de deelnemers aan de Roparun, zich willen inzetten om ook koppelbedden in hun regio te realiseren.”

 

Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland

Wij zijn blij dat dankzij de inzet van de deelnemers aan de Roparun, wij nu de mogelijkheid van een koppelbed kunnen aanbieden aan onze gastbewoners.