• Maxim Aafjes met schaakgedicht

    Marc van der Meij

Loek Veenendaal wint 33e Hein de Vries Schaaktoernooi

01-01-2019, 16:55 | Lezersnieuws | Marc

Loek Veenendaal winnaar 33e Hein de Vries Schaaktoernooi.

Opnieuw is Loek Veenendaal winnaar geworden van het Hein de Vries Schaaktoernooi. De speler van SV Het Spaarne mag zich nog een jaar kampioen van Wijk aan Zee noemen. Hij eindigde met 1,5 punt voorsprong op Zandvoorter Olaf Cliteur.

Beste van de b-ratings werd Ozden Tuna (Santpoort). Bij de c-ratings won Frans Schoo (Paard van Ree) op de voet gevolgd door Jan Koopman (Krommenie).

Het 3-daagse toernooi werd verder gevuld met speciaal gecomponeerde gedichten van (oud-) stadsdichters Paul Jurriens , Janneke Methorst en Maxim Aafjes. Meestergitarist Serge Heman vermaakte de schakers met virtuoos flamenco-spel maar ook met enkele goocheltrucs. Op de tweede speeldag werd de Canto Ostinato in zijn geheel op de piano gespeeld en tijdens de schakersmaaltijd speelde de band Wazco. De laatste speeldag werd opgeluisterd saxofoonspel van Ad van Schie en de spannende laatste ronde werd muzikaal begeleid door violist David van Aalderen (tevens accordeon, gitaar en zang).  Een speciale jubileumprijs was er voor Bert Kisjes, die 25 jaar geleden tijdens de prijsuitreiking van dit toernooi (toen nog Wijn aan Zee toernooi geheten) voor het eerst zijn plannen voor Cultural Village ontvouwde.

Het toernooi met alleen flessen wijn als prijs wordt jaarlijks georganiseerd door Schaakgenootschap Het Paard van Ree uit Wijk aan Zee en vindt plaats in café de Zon aldaar, op de laatste drie dagen van het jaar.

Eindstand

A-ratings: 1e Loek Veenendaal (6,5), 2e Olaf Cliteur (5)

B-ratings: 1e Ozden Tuna (4,5), 2e Rob Graaff, Will van der Laan, Gren Noteboom, Marc van der Meij (4)

C-ratings: 1e Frans Schoo (4), 2e Jan Koopman (3,5), 3e  Bob Bakker, 2 Erik Teske, 3e Johan Boezewinkel, Erik Teske, Dirk Meuldijk (3)