SINT NICOLAAS  KOMT NAAR  DE  KINDEREN IN  VELSEN-NOORD.

08-11-2017, 10:58 | Lezersnieuws | P.J. Kenniphaas

Sint  Nicolaas  komt  zaterdag  25 november  2017 samen met zijn  Pieten een  bezoek brengen  aan Velsen-Noord.  Sint Nicolaas komt weer met de boot.  Hij komt die dag omstreeks 10:00 uur aan op de MEO-kade. (Grote kade aan de Concordiaweg tegenover het Rolandplantsoen). Daarna gaat de Sint onder begeleiding van een Pieten band per koets door Velsen-Noord. Om de gezelligheid nog groter te maken zou Sint Nicolaas het leuk vinden als iedereen in de optocht meeloopt naar het  het Stratingsplantsoen, waar hij omstreeks 11:00 wordt verwelkomd door de burgemeester van Velsen.

THEMA

Sint en alle Pieten houden van gezelligheid en veel plezier en dat willen zij dit jaar terug vinden in het thema en dat is: CIRCUS.  Er is geen circus maar de pieten maken er wel een circus van en daarom worden de kinderen uitgenodigd om in de rondgang verkleed mee te wandelen. De leukst verklede jongen en meisje krijgen dan van de Sint een prijsje.

FOTO’S MAKEN

Nadat de verwelkoming door de burgemeester heeft plaats gevonden zal de Sint daar op zijn zetel plaats nemen, waar de ouders of een fotograaf in de gelegenheid worden gesteld om de kinderen met de Sint op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit houdt in dat Sint Nicolaas onderweg niet stil houdt om foto’s te maken en volgens de planning zijn route kan doen.

KINDERFEEST

’s-Middags is er van 13:30 tot 14:30 uur een Sint Nicolaasfeest voor alle kinderen die op de basisschool in groep 1 t/m 4 zitten en woonachtig zijn in Velsen-Noord.  De brief met alle gegevens (inclusief de route) en toegangskaartjes worden aan de kinderen op woensdag 22 november op school uitgereikt. KINDEREN DIE IN VELSEN-NOORD WONEN MAAR DIE NIET IN VELSEN-NOORD OP SCHOOL  ZITTEN MOGEN OOK OP DIT FEEST KOMEN. Zij  kunnen hun kaartje van 22 t/m 24 november ophalen bij wijkcentrum  “De Stek” aan de Heirweg  2 te Velsen-Noord.

ROUTE EN INFORMATIE

De route kunt u vinden op de website van buurtcentrum “De Stek” : www.wijkcentrumdestek.nl       Het bezoek  van  Sint  Nicolaas  wordt  o.a. mogelijk gemaakt  door  vele  vrijwilligers, Stichting Welzijn Velsen,  Ondernemersvereniging  Velsen-Noord  en Stichting Vrienden van Velsen-Noord. Voor  informatie: marcel@wijkcentrumdestek.nl Telefoon: 0251  - 226445