• Jada Maij (links) en Jade Lenarduzzi (rechts)

    nvt
  • Mihray Seley veroverde een vijfde plaats

    nvt

Turnsters TOSS geplaatst voor landelijke kwartfinales en districtskampioenschap

22-01-2018, 10:33 | Lezersnieuws | Tanja

In Amersfoort kwamen dit weekend turnsters van de A- en B-selectie van TOSS Heemskerk in actie tijdens de 2e kwalificatiewedstrijd met als doel plaatsing voor landelijke kwartfinales en districtskampioenschap.

De senioren 2e divisie hebben een goede 2e kwalificatie gedraaid. Patty Bleeker werd 3e, niet haar beste wedstrijd, maar wel geplaatst voor de 1/4 finales. Irma Warns en Lynn Schreiner hebben heel veel verbetering laten zien, vooral op vloer. Zij werden 7e en 9e, ook geplaatst voor de 1/4 finale. Seline Zwanikken had helaas pech; zij draaide een goede wedstrijd, maar door een fout op brug kreeg zijn 4 punten aftrek wat haar de doorstroming kostte. Tessa Langendijk is geplaatst door haar deelname aan de 1e wedstrijd. Zij was nu helaas geblesseerd en heeft niet mee gedaan.

Van de B-selectie turnden Mihray Seley, Jade Lenarduzzi en Jada Maij. Mihray werd heel knap 5e en overtrof zichzelf op de balk. Helaas gaan er maar 6 (gemiddelde van 2 voorwedstrijden) van de 28 turnsters door naar de 1/2 finale dus daar net buiten gevallen, maar wel geplaatst voor het districtskampioenschap. Ook Jada, jeugd 3e divisie, turnde zichzelf naar het districtkampioenschap. Met het op een na hoogste cijfer op brug werd ze uiteindelijk 7e. Jade had wat pech op sprong en brug en werd uiteindelijk 17e.