• Clubgebouw 't Mezennest

    Waterscouting Mees Toxopeus Beverwijk

Waterscouts gedupeerd door inbraak

01-02-2019, 14:11 | Lezersnieuws | Sven

In de vroege ochtend van maandag 28 januari zijn de waterscouts van Mees Toxopeus Beverwijk slachtoffer geworden van wederom een forse inbraak. Onbekenden hebben meerdere ramen open gebroken om toegang te krijgen tot het clubgebouw ‘t Mezennest en een tweede naastgelegen ruimte. Naast een grote hoeveelheid gereedschap is ook de AED,  een automatische externe defibrillator die bij reanimaties ingezet kan worden, ontvreemd. De inbraak volgt in een lange reeks vernielingen en diefstallen bij de scoutinggroepen aan de Zeestraat in Beverwijk.

Er wordt vermoed dat de inbraak op maandagochtend jl. tussen 02:00 uur en 07:00 uur heeft plaatsgevonden. Dinsdagavond is er op meerdere gebouwen braakschade aangetroffen, in twee gebouwen blijken onbekenden te zijn binnengetreden. De daders zijn zorgvuldig en langdurig bezig geweest. Dit blijkt uit details van de vermissingen en de enorme  hoeveelheid spullen die zijn ontvreemd.

Naast schade aan deuren en kozijnen is er een omvangrijke lijst met gestolen materialen: AED, rookmelder, lasapparatuur, boor-, zaag- en schuurmachines, een bosmaaier, handgereedschap en vele blikken verf, lak, vernis en coating zijn hiervan slechts enkele voorbeelden.

De diefstal komt zoals altijd op een slecht moment voor de waterscouts. In de aanloop naar het zomerseizoen wordt er door de vrijwilligers hard gewerkt aan het onderhoud van de eigen zeilboten en spelmaterialen. Het effect op de onderhoudswerkzaamheden is groot, nu veel essentieel gereedschap en materialen door de diefstal ontbreken.

Met name de diefstal van de AED is een groot gemis voor het duingebied. Kort geleden heeft de scoutinggroep dit levensreddende apparaat met behulp van diverse sponsoren kunnen aanschaffen. Zowel de eigen leden als scouts van omringende verenigingen en bezoekers van het duingebied zijn gebaat bij de aanwezigheid van de defibrillator.

De inbraak is de eerste van dit jaar bij Mees Toxopeus en de zoveelste diefstal in een hele lange reeks van vandalisme, inbraak en brandstichting. Door de afgelegen ligging en het gebrek aan straatverlichting en toezicht is het gebied tussen de Zeestraat en de Binnenduinrandweg in Beverwijk een ‘hotspot’ voor vernielingen en diefstallen.

Wanneer u iets opvallends gezien heeft of mogelijkheden ziet voor ondersteuning in de lijst met missende materialen, komen de waterscouts graag met u in contact. Dit kan via hulp@meestoxopeus.nl of via 084-8686412.