• Het tableau is ontworpen en gemaakt door ‘1000 graden by Bea Peters’

    Pré Wonen

Woningcorporatie 100 jaar Pré Wonen op visite bij ruim 200 huurders

18-12-2017, 10:14 | Lezersnieuws | Nadine Jansen

Woningcorporatie Pré Wonen gaat ter afsluiting van haar jubileumjaar op donderdagmiddag 14 december nog een keer op visite bij haar huurders. Deze keer met alle medewerkers tegelijk. Ruim 125 huurders en 150 medewerkers van Pré Wonen gaan elkaar die middag zien en spreken.

Bezoek aan huurders Pré Wonen bestaat dit jaar 100 jaar en heeft dit gevierd met en voor haar huurders. Met een bezoek aan huis, en met het plaatsen van tegeltableaus in een aantal van haar wijken. Al eerder dit jaar is een aantal medewerkers bij zo’n 100 huurders langs geweest. Dat werd zeer gewaardeerd en leverde mooie verhalen op. Daarom besluit de corporatie ter afsluiting van haar jubileumjaar op donderdagmiddag 14 december nog een keer op visite te gaan. Deze keer met alle medewerkers tegelijk. Zij gaan in duo’s de wijk in. Ruim 125 huurders en 150 medewerkers van Pré Wonen gaan elkaar die middag zien en spreken. Deze actie staat ook symbool voor het feit dat de woningcorporatie meer zichtbaar in de wijk wil opereren. En haar huurders meer wil betrekken bij het wel en wee van de buurt. De oproep aan huurders om een wens in te dienen voor de buurt, is hiervan een goed voorbeeld.

Tegeltableau op 10 complexen Pré Wonen heeft een tegeltableau laten ontwerpen ter gelegenheid van haar 100-jarige bestaan. Er zijn 7 tegels geplaatst op complexen in de Slachthuisstraat, L. Springerlaan (Groene Linten), Stresemannlaan, Wilgenstraat (alle in Haarlem), Schoollaan (Bennebroek), Res Novaplein, (Heemstede), en Plantage (Beverwijk). Twee tableaus worden na renovatie geplaatst op een complex aan de Merwede-Waalstraat en Aagtendorp (Beverwijk). De laatste komt op de gevel van het eigen kantoor. Het tableau is ontworpen en gemaakt door ‘1000 graden by Bea Peters’