• Charna Verheugen, uitgever van onder meer Nieuwsblad De Kennemer.

    Marcel Rob

´´Meer focus op deze website nieuwsbladdekennemer.nl´´

BEVERWIJK / HEEMSKERK Nieuwsblad De Kennemer gaat deze website verrijken met nog meer opvallende nieuwsverhalen uit de regio. ¨We merken dat er steeds meer behoefte is aan lokaal kwaliteitsnieuws en daar springen we op in", vertelt uitgever Charna Verheugen van BDUmedia, de eigenaar van deze krant. ¨We willen naast de wekelijkse krant, dagelijks actueel lokaal nieuws leveren via deze website. Daarnaast willen we hiermee ook de jongere doelgroep bereiken.¨

MEER MOGELIJKHEDEN Duizenden mensen bezoeken nu al dagelijks de lokale nieuwssites van BDUmedia, waaronder nieuwsbladdekennemer.nl. Verheugen: ¨Wij hechten, net als een grote groep lezers, veel waarde aan onze weekkrant. Maar we zien ook de extra mogelijkheden van online: naast tekst en foto’s, zoals in de krant, kunnen we hier ook video's brengen en de site biedt ons ook verschillende manieren om interactief en sneller met lezers te communiceren. De krant ontvang je één keer per week, terwijl je het lokale nieuws op onze sites continu kan volgen op bijvoorbeeld je mobiele telefoon.”

UNIEKE VERHALEN Nieuwsbladdekennemer.nl wordt nu al dagelijks voorzien van verhalen over (opvallende prestaties van) plaatsgenoten, calamiteiten in de regio, actueel nieuws en nieuwtjes ingestuurd door de lezers. Verheugen spreekt de ambitie uit om online nóg relevanter te worden. ,,We willen met onze verhalen spraakmakender worden en nog meer diepgang op de site bieden. We zetten daarom met onze redactie vol in op de online nieuwsvoorziening en het maken van unieke artikelen."

GROTERE ROL LEZER Nieuwsblad De Kennemer gaat lezers een nóg grotere rol geven bij het maken van keuzes. "Dat kan bijvoorbeeld via een lezerspanel, maar we dagen ook iedereen uit om hun ideeën voor verhalen te delen. Heb je het idee dat jouw woonwijk verloedert, door bijvoorbeeld een overvloed aan zwerfafval? Heeft jouw buurman een hele grote verzameling Monopoly-spellen? Liggen de werkzaamheden rond dat prestigieuze bouwproject in de wijk zonder reden opeens stil? Ben je het niet eens met het feit dat de gemeente die historische brug aan de rand van het dorp afsluit of juist openstelt voor autoverkeer? Geef het door." De redactie kan veel onderwerpen zelf bedenken, maar heeft ook de inwoners van Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk nodig om nog meer interessante nieuws- en achtergrondverhalen voor haar lezerspubliek te maken.

Bij verschillende artikelen in de papieren krant vindt de lezer een verwijzing naar deze website. Door deze verwijzing weet de lezer dat er hier op nieuwsbladdekennemer.nl meer te lezen valt over dit onderwerp. Per artikel kan dit variëren van een video(verslag), meer reacties van betrokkenen tot een uitgebreide(re) fotoreportage.

BELANGRIJKE ROL Uitgever Verheugen benadrukt dat de kranten een belangrijke rol blijven spelen binnen de uitgeverij. Maar BDUmedia zal haar kranten steeds meer gebruiken om de groeiende online activiteiten onder de aandacht te brengen. “In deze snelle maatschappij is het logisch dat het nieuwsblad terugblikt en vooruit kijkt op nieuwsonderwerpen en gebeurtenissen die we op de website melden. Bijvoorbeeld: een politieke partij wil meer reguliere arbeidsplekken creëren voor mensen met een beperking. Dit nieuwsfeit melden we in de papieren krant, maar we interviewen ook een inwoner met een beperking over dit plan. Van het interview geven we een sneak preview weg in de krant, het unieke persoonlijke, uitgebreide verhaal is vervolgens in zijn geheel te lezen op onze website.”

De uitgever geeft aan dat er in de krant op de Deel je Nieuws-pagina(‘s) ruimte zal blijven voor serviceberichten als kerkdiensten, burgerlijke stand, klaverjastoernooien, etc. ¨Op deze manier willen we onze missie ‘we verbinden lokaal’ waarmaken en een mooi platform creëren om lokaal een belangrijke, informerende rol binnen de gemeenschap te vervullen.”