• De inrichting van de nieuwe Breestraat is te krap, zeggen critici. Niet echt, dat komt wel goed, zegt de organisatie van de kortebaan.

    Hans Blomvliet

´Kortebaan gaat door´

BEVERWIJK Sommige Beverwijkers mogen dan hun sterke twijfels hebben, maar de organisatie van de korte baan maakt zich geen zorgen over de editie van komende zomer. ´Er wordt in 2018 gewoon gekortebaand in Beverwijk´.

In de laatste paar dagen van december ontstond er enige commotie na een korte tv-reportage van RTV Noord-Holland waarin er getwijfeld werd of de vernieuwde Breestraat wel ruim genoeg is voor het jaarlijkse paardenevenement. Door de nieuwe indeling van weg en stoepen zou het net wel of net niet passen, en dan met name het keren van de twee tegen elkaar strijdende sulky´s.

Dat blijkt ook wel een beetje waar te zijn, maar het bestuur van de Harddraverijvereniging Prins Bernhard had de zaak al eerder, naar eigen zeggen, in de gaten en er actie op ondernomen. ´Met een paar kleine aanpassingen kan de kortebaan op 9 augustus gewoon door gaan´, aldus voorzitter Rob van Doorn.

RTV-NH was op de kwestie gedoken na recente vragen van raadslid C. Backer (GemeenteBelangen) aan het gemeentebestuur. Van Doorn vindt het ´heel vreemd´ dat Backer de zaak niet eerst bij het paardenbestuur heeft nagevraagd.