• Zo zou de ontwikkeling aan de Brink 26-28 eruit kunnen gaan zien, als het aan de plannenmakers ligt.

    artist impression

246 nieuw woningen voor Beverwijk oost

BEVERWIJK Grote kans dat er zo´n 246 woningen gebouwd gaan worden nu het college gisteren het plan voor ´Woongebied Oost´ heeft goedgekeurd. Het gaat binnenkort de inspraak in.

Dat ontwerp-bestemmingsplan maakt het mogelijk op diverse plekken in Beverwijk oost te gaan bouwen; in totaal 246 woningen, waarvan 135 appartementen en in totaal 95 in de sociale sector.

´Woongebied Oost´ omvat een zeer groot deel van Beverwijk; alle woonwijken ten oosten van de Alkmaarseweg tot aan de A22, inclusief het Marlo Center en de Broekpolder. Het nieuwe plan loopt vooruit op nieuwe landelijke regelgeving.

BRINK AKKOORD Een voorontwerp van het plan lag in mei in de inspraak en daar zijn nu nieuwe plannetjes aan toegevoegd. Die eerste versie ging over de woontoren op de hoek Brink 26-28, dat nu ook mogelijk wordt gemaakt. Op de hoek Vennelaan / Beijnneslaan staat een woontoren van elf lagen gepland.

Daarnaast zijn er nu bouwplannetjes toegevoegd voor onder meer Schans 48, Büllerlaan 4B; Zweedselaan; Kingsford Smithstraat, Ann Burtonlaan, Schouwenaarstraat 5 en het Marlo Center.