• Foto's: Inter Visual Studio
  • Foto's: Inter Visual Studio
  • Foto's: Inter Visual Studio

Aanrijding in Heemskerk tijdens 112-storing: getuige rijdt naar politiebureau voor hulp

HEEMSKERK Een getuige van een verkeersongeval is maandagmiddag naar het politiebureau gereden om hulp in te schakelen, omdat het alarmnummer 112 niet bereikbaar was. Even na vijf uur werd een motorrijdster aangereden door een personenauto op de hoek van de Ambachtsring met de Binnenduinrandweg – N197 in Heemskerk. Op dat moment was er in het hele land een grote telefoniestoring, waardoor ook het alarmnummer 112 onbereikbaar was. Het lukte daarom niet om telefonisch de hulpdiensten te waarschuwen.

Een andere motorrijder, die getuige was van het ongeval, bedacht zich geen moment. Hij reed direct naar het politiebureau om melding te doen van de aanrijding. Via het C2000-systeem konden zo alsnog hulpverleners naar het incident gestuurd worden.

Voor de aangereden motorrijdster heeft de storing geen verdere nadelige gevolgen gehad. Ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse onderzocht en behandeld. Haar letsel was niet zo ernstig dat zij naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. De motor is weggesleept en de betrokkenen hebben direct de schadeformulieren ingevuld.