• EHBO-vereniging Heemskerk start binnenkort weer een cursus.

    Sint Christophorus Heemskerk

Altijd al een EHBO cursus willen volgen, maar is het er nog nooit van gekomen?

HEEMSKERK/BEVERWIJK Dan is dit nu het moment! EHBO vereniging St. Christophorus Heemskerk start, bij voldoende aanmeldingen, maandag 15 oktober een beginnerscursus. De cursus vindt plaats op 13 maandagavonden van 19.30 tot 22.00 uur onder leiding van docenten Rita Edens en Ger van der Vis. Aansluitend is er een examenavond. Er wordt gewerkt vanuit de nieuwste richtlijnen van het Oranje Kruis.

Tijdens deze cursus zal o.a. aandacht besteed worden aan reanimatie en het bedienen van de Automatische Externe Defibrillator (AED). U heeft in Heemskerk vast wel ergens een AED zien hangen. Met zo'n AED kan een persoon, die een circulatiestilstand heeft, worden gered. Het bedienen van het apparaat is helemaal niet moeilijk: een stem op een bandje zegt wat u moet doen. Het is echter ook van belang dat de hulpverlener kan reanimeren, want als de eerste schok geen resultaat heeft moet twee minuten gereanimeerd worden voordat weer een schok zal worden toegediend.

Verder komt aan bod hoe u moet handelen bij minder ernstige, maar vaker voorkomende letsels, zoals kneuzingen, brandwonden, vergiftiging, flauwte, verslikking, diverse verbanden, etc.
Veel zorgverzekeraars vergoeden tegenwoordig (een deel van) de cursuskosten; hiervoor kunt u bij uw eigen verzekeraar informeren.
Naast de cursus bieden wij ook workshops aan van één avond. Erg leerzaam en kort! Er wordt dan geen diploma verstrekt.

Meer informatie is te lezen op onze website www.ehboheemskerk.nl. Daar vindt u ook het aanmeldformulier.