• AZ

AZ ook van de partij op ICGT 2018

UITGEEST De organisatie van het Internationale Cor Groenewegen Toernooi (ICGT) heeft de zevende van de acht deelnemende ploegen bekend gemaakt. AZ is nummer zeven. "En daar zijn we hartstikke blij mee, want onze grote buurman staat voor een uitstekende jeugdopleiding, talentvolle spelers en prachtig voetbal."

En daarmee wordt het deelnemersveld van ICGT 2018 met de week sterker. Eerder werd al bekend dat Manchester United dit jaar debuteert op het ICGT. Uit Brazilië komen Palmeiras en Red Bull Brasil, wat nog maar eens aangeeft wat voor ontzettend divers toptoernooi het ICGT elk jaar weer is. Naast vaste kracht FC Uitgeest komen uit Nederland ook FC Volendam en NEC/FC Oss naar het toernooi.

AZ is de laatste jaren een vaste waarde op het toernooi. Daarbij boekt het met regelmaat schitterende resultaten. Zo haalde AZ vorig jaar nog de kwartfinale, waarin het met 2-1 het hoofd moest buigen voor Real Madrid. Mats Idema, toernooidirecteur van het ICGT, is ervan overtuigd dat AZ dit jaar weer een van de grote kanshebbers is. "AZ presteert traditiegetrouw erg sterk op het ICGT", vertelt hij. "Afgelopen jaren leidde dat (nog) niet tot toernooiwinst, maar dat kan dit jaar zomaar anders zijn. De jeugdopleiding van AZ is een van de beste van Nederland. Wij verwachten daarom zeker dat clubs als Manchester United en Palmeiras hun borst nat kunnen maken als ze via de loting worden ingedeeld in een poule met AZ."

De laatste deelnemer wordt woensdag 21 maart bekend gemaakt.