• pr

Badeendjesrace op Stationsvijver

Rotaryclub Beverwijk in actie voor Stichting In Het Zadel

BEVERWIJK Morgen, zaterdag 7 juli, start Rotaryclub Beverwijk op de Zeestraat met de verkoop van de loten voor de tweede badeendjeswedstrijd. Die wordt zaterdag 11 augustus gehouden met hulp van Brandweer Beverwijk in de vijver van het Stationsplein. Na zaterdag zijn de loten te koop bij McDonald´s Beverwijk (Parallelweg).

Zaterdag 11 augustus om 14.30 uur organiseert Rotaryclub Beverwijk op de Stationsvijver voor het gemeentehuis van Beverwijk voor de tweede keer de badeendjesrace. Er worden 1.500 badeendjes in het water losgelaten en de brandweer Beverwijk zal deze met waterjets rondstuwen. De eendjes die als eerste over de streep komen, winnen een leuke prijs. De hoofdprijs is een kinderfiets t.w.v. € 350,- van Bruut Bikes uit Wijk aan Zee. Vele middenstanders uit Beverwijk leveren andere leuke prijzen voor de snelste badeendjes. Ook zijn er 20 sponsoren uit het Beverwijkse bedrijfsleven. Wie kans wil maken op een van deze mooie prijzen, kan voor € 2,50 een lot kopen. In totaal hoopt Rotaryclub Beverwijk op deze manier ruim € 5.000,- in te zamelen voor de Stichting In Het Zadel. Deze stichting verzorgt samen met de Manege de Schimmelkroft uit Heemskerk paardrijlessen voor inwoners van Heliomare en Harteheem. Prijsuitreiking en cheque overhandiging zal rond 15.30 uur plaatsvinden. De loten zullen zaterdag 7 juli a.s. door de Rotary Beverwijk worden verkocht tijdens de Vers & Brocante markt op de Zeestraat. Daarna zijn de loten verkrijgbaar bij McDonald's Beverwijk.

Acht nieuwe woningen aan de rand van de wijk Waterakkers

Omwonenden zijn is een eerder stadium geïnformeerd over het bouwplan.

Het voorstel wordt 27 september 2018 in de raad behandeld en wordt tevens besproken in de raadscommissie FFE van 13 september. Nadat de raad heeft ingestemd door een verklaring van geen bedenkingen af te gegeven wordt de aanvraag om een omgevingsvergunning voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kan eenieder een zienswijze indienen. Zie voor meer informatie www.heemskerk.nl/bekendmakingen.

HEEMSKERK - Het college vraagt de raad in te stemmen met de bouw van acht woningen tussen de Rijksstraatweg en de Botter acker. Dit plan is een uitvloeisel van de totale ontwikkeling van de wijk Waterakkers en draagt bij aan de woningbouwopgave voor Heemskerk. Daarnaast wil het college het woningaanbod vergroten en de doorstroming op de woningmarkt stimuleren, zodat de in Heemskerk beschikbare woonruimte beter wordt benut.

Het plan wordt ontwikkeld door bouwbedrijf van Lith B.V. Het bestaat uit twee woningen aan de Rijksstraatweg en zes woningen haaks op de Botter acker. De twee woningen langs de Rijksstraatweg worden geschakeld tot een twee-onder-één-kap woning in de stijl van het naastgelegen herenhuis en de andere statige huizen langs deze doorgaande weg. De zes rijtjeswoningen aan de zijde van de Botter acker komen haaks te staan ten opzichte van de twee-onder-één-kap woning. Deze woningen vormen een overgangszone langs de noordelijk gelegen groenstrook.

Om bouwen aan de Rijksstraatweg mogelijk te maken wordt de weg tussen de Krayenhofflaan en de toegang tot de Elzenhof opnieuw ingericht. Voorstel is om de bushalte iets naar het noorden te verplaatsen om parkeren langs de weg mogelijk te maken. Zo ontstaan er extra parkeerplaatsen en zijn vijf parkeerplaatsen op eigen terrein mogelijk.

Voor de zes woningen haaks op de Botter acker worden in Waterakkers extra parkeerplaatsen gerealiseerd.