• Welk badeendje wint de race voor het goede doel?

    www.pixabay.com

Badeendjesrace voor ´t goede doel

BEVERWIJK Het Meerplein staat nog tot en met zondag 12 augustus vol met kermisattracties. Het startschot van de Beverwijker Feestweek is op woensdag 9 augustus tijdens de Wielerronde. De laatste noten van de feestweek klinken op zaterdag 12 augustus.

Op woensdagmiddag 9 augustus is het feest op het kermisterrein. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen op de foto met Bert en Ernie, een ballon halen bij clown Juju, zich laten natekenen door een sneltekenaar of een glittertattoo laten zetten.
Vrijdagmiddag is het genieten met minder prikkels. Van 13.00 uur tot 15.00 uur is er een prikkelarme kermis op het kermisterrein. Aansluitend is tussen 16.00 uur en 17.00 uur een razend populaire YouTube-held aanwezig voor een meet-and-greet met fans.

BADEENDJESRACE Na het succes van vorig jaar, wordt ook dit jaar de Badeendjesrace georganiseerd. Op zaterdag rond 14.00 uur, dobberen 1500 gele eendjes in het water van de Stationsvijver. Het is voor een goed doel. De Rotary Club Beverwijk en de winkeliers van de Breestraat en omgeving verkopen loten voor 2 euro. Op zaterdag is er naast de Badeendjesrace ook nog een Transportdag op het Stationsplein. Tijdens deze dag presenteert de transportwereld van Beverwijk zich. De Transportdag is van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Dit jaar kunnen de hele week kortingsbonnen worden ingezet. De kortingsbonnen kunnen uit de Kermiskrant worden gehaald, die als bijlage bij "de Kennemer" van 1 augustus zit. In deze Kermiskrant staat ook het programma van de kermis en de feestweek.

Op woensdag 8 augustus vinden de Wielerronde (17.00 uur) en het Ringsteken op de Zeestraat (19.00 uur) plaats. Op donderdag 9 augustus om 13.30 uur rennen de eerste paarden over de Breestraat.