• Revalidanten kunnen voortaan ook buiten Heliomare aan de slag op fitnesstoestellen.

    Heliomare

Buiten revalideren in nieuwe beweegtuin

WIJK AAN ZEE Heliomare opende onlangs de nieuwe beweegtuin in de voortuin van het revalidatiecentrum. Er zijn verschillende kleurrijke fitnesstoestellen geplaatst die is makkelijk toegankelijk zijn. Revalidanten kunnen zelfstandig buiten oefenen. Dat kan tijdens therapie, maar ook 's avonds en in het weekend.

Een bijkomend voordeel is dat revalidanten met een resistente bacterie nu ook gemakkelijker kunnen oefenen, omdat buiten minder met isolatierichtlijnen gelden. De beweegtuin is maandag 24 juni officieel in gebruik genomen. Patricia Esveld, voorzitter Raad van Bestuur van Heliomare, bracht samen met de sponsoren de apparatuur in beweging, waardoor de beweegtuin officieel is geopend.

SPONSOREN De aanschaf van de fitnessapparaten en het plaatsen is mede mogelijk gemaakt door 'Danny doet het'. Danny Voorhamme, oud-patiënt van Heliomare, beklom vorig jaar met zijn handbike de Alpe d'Huez. Met de opbrengst van deze sponsortocht is hij hoofdsponsor van de beweegtuin. Een bijdrage kwam ook van Frans Le Fèvre, manager revalidatie. Toen hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, vroeg hij als cadeau geld voor de beweegtuin.

Junior Kamer IJmond (JCI) organiseerde in het voorjaar een actie waarbij de opbrengst van lunchgerechten van restaurants in Beverwijk voor de beweegtuin waren.

Tenslotte heeft de stichting Vrienden van Heliomare de aanleg van de tuin gefinancierd.

"Heliomare is onder de indruk dat zoveel mensen zich ingezet hebben om deze nieuwe fitnesstoestellen aan ons te schenken. Een verrijking voor revalidanten die graag in de buitenlucht oefenen", zo laat de organisatie weten.