• www.pixabay.com

ChristenUnie-Heemskerk wil geen Halloween meer

HEEMSKERK De ChristenUnie-Heemskerk heeft niets met Halloween en vindt dat de viering in Heemskerk moet worden afgeschaft. Dit valt te lezen in een ingezonden brief die Timo Joosse namens de Christenunie-Heemskerk naar de redactie van De Kennemer stuurde.

"We hebben even gewacht omdat we eigenlijk wel 'iets' verwacht hadden van de andere 'christelijke' partij uit ons dorp maar helaas, hiermee wederom bevestiging wat al bevestigd was...Wij, de ChristenUnie-Heemskerk, durft hier wel iets van te vinden, sterker nog: dit moeten wij doen om de inwoners van ons dorp te beschermen! Halloween vieren ze al decennia lang in de VS, en onze hoop zou zijn dat het daar op z'n minst blijft en zelfs stopt! We moeten er zeker niet naartoe moeten gaan om dit hier in Nederland binnen te halen, en het feest van duistere machten, occultisme en hekserij hier te gaan 'vieren'. Zwarte Piet is not-done, (hiermee dienen we uiteraard zorgvuldig mee om te gaan) maar kinderen als lijk, heks, met een skelet of losse ledematen te laten lopen vinden we wel 'normaal'? Dan zal het tijd worden dat onze 'christen-minderheid' gaat opstaan om te eisen Halloween te verbieden, net zoals dit is gegaan door een andere minderheid met betrekking tot Zwarte Piet. Want schijnbaar is dát tegenwoordig de norm.

Timo Joosse: "Misschien moeten we hierover gaan nadenken want toen ik zaterdag even door het dorp van de Gemeente Heemskerk liep met mijn vrouw en twee kinderen van bijna 1 en 4,5 jaar jong, waren er een aantal momenten waarop wij allemaal niet erg prettig door het dorp liepen. Na zo'n 15 minuten hebben we de nodige boodschappen gehaald en zijn snel weggegaan....daar ging ons rustige en gezellige zaterdagmiddag, jammer!
We waren zeker niet de enige. Wel zijn we als partij benieuwd hoe de gemeenteraad, het college en vooral het CDA Heemskerk hierover denkt!"