• Zaterdag is het Repair Café weer open.

    Martin Waalboer

De vrijwilligers gaan weer repareren

BEVERWIJK Zaterdagmiddag 17 februari gaan de vrijwilligers weer repareren in Paviljoen Westerhout aan het Westerhoutplein 3 van 12.30 tot 15.30 uur.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, rollators, etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. De ervaring van mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Elke derde zaterdagmiddag van de maand is het Repair Café open. (17 maart, 21 april, 19 mei, etc.)

(zie voor info: www.repaircafé.org of facebook: Repair Café Beverwijk.

Het Repair Café is lid van "Beverwijk Duurzaam" (= platform voor duurzame initiatieven in Beverwijk en Wijk aan Zee.)

Repair Café Beverwijk wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrage van Gemeente Beverwijk.