• Er wordt al weer flink gevoetbald tijdens de voorrondes van de Telstar Street League. De organisatie van het toernooi, inmiddels de zevende editie, is in handen van Telstar Thuis in de Wijk.

    Ron Pichel

Doe mee met de Telstar Street League

BEVERWIJK De Telstar Street League begint weer, het straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van 12 tot 17 jaar van Telstar Thuis in de Wijk. Er zijn vijf voorrondes in de verschillende wijken, de finale is na de zomer in het Telstar-stadion.

Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 12 tot en met 14 jaar en van 15 tot en met 17 jaar. Jongere kinderen mogen met de ouderen meedoen, omgekeerd is niet toegestaan. De voorrondes zijn op vijf woensdagen vanaf 17.00 uur. Op 5 juni in IJmuiden-Zeewijk (Cruijff Court), 12 juni in Velserbroek (Wieringer Aak), 19 juni in Velsen-Noord (Stratingplantsoen), 26 juni in IJmuiden (Homburgstraat) en op 3 juli in Haarlem-Noord (Flevoplein). Voor broodjes, fruit, sap en water wordt gezorgd. Een team telt minimaal vijf en maximaal acht meisjes of jongens (niet gemengd). Naast het voetballen, kunnen zij ook punten verdienen met een buurtactiviteit voor de wijk.

Zie voor meer info en inschrijving www.telstarstreetleague.nl en Facebook.com/TelstarStreetleague of ga naar de buurtsportcoach bij jou in de buurt. (Foto: Ron Pichel)

Alle deelnemers krijgen periodekaarten voor wedstrijden van de Witte Leeuwen of Leeuwinnen. De finalisten krijgen bovendien een Telstarshirt. De winnende teams ontvangen seizoenkaarten. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste speler en speelster en is er een fair play prijs.

Bijvoorbeeld door te helpen bij een buurtfeest of het schoonmaken van een plantsoen. Een team haalt alleen de finale als de buurtactiviteit ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De finales zijn vooraf aan een wedstrijd van Telstar, aan het begin van het nieuwe seizoen.

De Telstar Streetleague is een initiatief van de stichting Telstar Thuis in de Wijk, dat dit evenement samen met het jongerenwerk van stichting Welzijn Velsen, SportSupport, de gemeente en de club Telstar organiseert. Deze partijen dragen net als autobedrijf Van Mossel bij aan de Streetleague, zowel in financiële als in uitvoerende zin.