• Burgemeester Smit, Jos Beentjes, burgemeesters Dales en Baltus en Mark Denys, maandag in Rolandsduin met Tata en Zee van Staal als decor.

    Nicolien de Wildt

Doop Staalmeester-tulp

BEVERWIJK / HEEMSKERK / VELSEN Tata Steel IS tijdens een feestelijke plechtigheid onderscheiden met een eigen tulp, genaamd Staalmeester. De IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen boden maandagmiddag de tulp aan Tata Steel aan ter gelegenheid van 100 jaar staal in de IJmond.

HEEMSKERKER De drie burgemeesters, Mark Denys (Director Technical Tata Steel) en kweker Jos Beentjes doopten de roodoranje tulp traditiegetrouw met champagne. In oktober worden de tulpenbollen officieel als cadeau overhandigd aan Tata Steel. Roodoranje tulp De Staalmeester is een heldere tulp met een stevig blad en een sterk vaasleven. De tulp is roodoranje van kleur met een paarse 'vlam' in de bloem, net als het gloeiende roodoranje staal van Tata Steel. De burgemeesters vonden deze kleuren daarom het beste passen bij 100 jaar staal in de IJmond. De tulp is veredeld door Heemskerker Jos Beentjes. De kweek van een nieuwe tulp is een langdurig proces. Aan de Staalmeester is 12 jaar gewerkt. De nieuwe tulp is wereldwijd geregisteerd.