• Benno Zuidenga

Evenement SamenLoop keert waarschijnlijk terug in 2019

BEVERWIJK De eerste SamenLoop voor Hoop Beverwijk werd in 2017 gehouden. "Dit was een enorm succes en het ligt in de lijn der verwachting om een vervolg te geven aan dit fantastische evenement," aldus René Schelvis, voorzitter SamenLoop voor Hoop Beverwijk. "We hopen in 2019 weer een nieuwe SamenLoop voor Hoop te kunnen organiseren."

Een SamenLoop voor Hoop is een 24 uurs wandelestafette, waarbij teams geld generen voor het goede doel (KWF). De teams lopen een kleine ronde en rondom deze wandelroute wordt een evenement georganiseerd waarbij het vieren van het leven centraal staat. René: "Tijdens het evenement treden lokale bands op, is er eten en drinken verkrijgbaar, staat er een markt waarbij de teams allerlei leuke dingen organiseren en wordt er natuurlijk aan de kleintjes gedacht middels onder meer speeltoestellen en suikerspinnen. En net als bij de eerste editie zal de Kinderloop niet ontbreken en zal de kaarsenceremonie hét hoogtepunt van de SamenLoop zijn."

VRIJWILLIGERS Maar voordat het zover is, is het bestuur op zoek naar vrijwilligers om de SamenLoop te organiseren. "Het bestuur is specifiek op zoek naar mensen die zich in willen zetten voor de commissies ceremonies, eregasten, logistiek, teams en werving en de Kinderloop." Ook zoekt het bestuur nog iemand die de communicatie op zich wil nemen. Denk aan de website, drukwerk, posters, contact met de krant. "Kortom: er zijn nog veel vrijwilligers nodig om definitief te vermelden dat er een SamenLoop voor Hoop Beverwijk 2019 georganiseerd gaat worden."

INFOAVOND Op donderdag 21 juni wordt er een informatieavond voor geïnteresseerden gehouden bij brasserie het Begijnenhof aan Begijnenstraat 4 in Beverwijk. De bijeenkomst begint om 20.30 uur. "Het bestuur zal dan tekst en uitleg geven over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een SamenLoop voor Hoop en kan ook specifieke vragen beantwoorden," legt René Schelvis uit. "We hopen veel mensen te mogen begroeten deze avond. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, maar wel wat willen betekenen voor de SamenLoop voor Hoop 2019, dan kunt u ons een mail sturen via beverwijk@samenloopvoorhoop.nl."