• archieffoto Ilvy Njiokiktjien

Evenementenverbod voor groep jongeren

BEVERWIJK / HEEMSKERK Burgemeesters Smit (Beverwijk) en Baltus (Heemskerk) legt een groep van zeven jongeren een gebiedsverbod op voor evenementen,
zoals de Heemskerkse volksfeesten en de Beverwijkse feestweek. De aanpak van deze jongeren is te vergelijken met de Amsterdamse 'Top 600' aanpak.

Ook het optreden van rapper Boef in Beverwijk, op 6 juli, en het Beach Soccer Toernooi in Wijk aan Zee, zijn verboden voor deze groep. De zeven worden verdacht  van mishandelingen in beide gemeenten.

De jongeren mogen dus niet bij deze evenementen aanwezig zijn en moeten zich melden op het politiebureau. Als zij zich niet aan het gebiedsverbod houden of zich niet melden, krijgen zij een boete. Dit kan oplopen tot een bedrag van 15duizend euro. 

Beide burgemeesters benadrukken dat dit niet de enige maatregel is. "Politie en Openbaar Ministerie werken volop aan deze zaken. Het is van belang dat deze zaken zorgvuldig worden opgebouwd, zodat zij ook daadwerkelijk voor de rechter komen. En dat kost tijd."

De aanpak van deze jongeren is te vergelijken met de Amsterdamse 'top 600' aanpak, zo melden de beide gemeenten gezamenlijk. ¨Politie, Openbaar Ministerie, gemeenten, jeugdzorg, jongerenwerkers, leerplicht etc. werken allemaal maar preventie is ook belangrijk. Als er bijvoorbeeld broers of zussen zijn, moet worden voorkomen dat zij ook op het verkeerde pad belanden.¨