• Ilse de Baar

FCC Wijkeroog

Trofee voor crossers

VELSEN-NOORD De nieuwe startheuvel bij FCC Wijkeroog heeft meerdere wedstrijden doorstaan. Met letterlijk vallen hebben de crossers trofeeën verdiend.  WEDSTRIJDEN FCC Wijkeroog heeft drie clubwedstrijden georganiseerd. In drie spannende wedstrijden streden de crossers voor de eerste plaats. Deze wedstrijden zijn allemaal gereden vanaf de verhoogde startheuvel van maar liefst vijf meter. Deze startheuvel is gerealiseerd door de inzet van vrijwilligers en sponsoring van diverse ondernemers. 

 FCC Wijkeroog heeft ook meegedaan aan de Noord-Holland Cup en bemachtigde vier podiumplaatsen: Sep van den Burg (6) en Yves Fruijtier (6) behaalden de tweede plaats, Stef de Baar (9) en Yordy de Baar (12) wonnen een bronzen medaille. Brent Egging (6), Amber Snijder (8), Boy Hendriks (10) en Jorn Ijkhout (17+) grepen net naast een medaille, maar met een vierde plaats in het eindklassement mogen ook deze crossers trots op zichzelf zijn. 

 Het behalen van deze podiumplaatsen en het rijden van diverse wedstrijden past goed bij de missie van de club. Meer wedstrijdrijders, serieuze trainingen en persoonlijke groei. Het cross-seizoen is alweer bijna afgelopen. De ambitie van FCC Wijkeroog is om wedstrijden te organiseren van landelijk niveau. De verhoogde startheuvel voldoet in ieder geval aan de internationale eisen. Dus op naar het nieuwe seizoen, wedstrijden en trofeeën. Voor meer informatie: http://www.fccwijkeroog.nl.