• Natuurlijk ontbreekt ook de traditionele wielerronde niet bij de Feestweek Beverwijk.

    Bjorn Muskee

Feestweek barst los: uitpakken op de Breestraat

BEVERWIJK De jaarlijkse Feestweek Beverwijk staat weer voor de deur en ook dit keer staat deze bol van de activiteiten en optredens. Waar het vorig jaar behelpen was in verband met de werkzaamheden in het centrum van de stad, kunnen nu alle remmen los en wordt dus flink uitgepakt op de vernieuwde Breestraat.

Net als in de afgelopen twee jaren zal de wielerronde plaatsvinden op woensdagavond 8 augustus. Om 17.00 uur starten de renners in de sportklasse, nadat de winnaars in die klasse gehuldigd zijn, gaan om 19.00 uur de rijders in de eliteklasse van start. Dat is tevens het startsein voor zanger/muzikant Kees Koek en zijn bandleden om een spetterend optreden te gaan neerzetten.

De band Different Cook is in de loop der jaren veelvuldig in actie geweest tijdens de feestweek van Beverwijk, maar is nu bezig aan het afscheidsjaar. Dat betekent dus voor het publiek de allerlaatste kans om Different Cook tijdens de feestweek van Beverwijk in actie te zien. Het podium staat, in vergelijking met voorgaande jaren, iets meer richting kop van de Breestraat, ongeveer ter hoogte van Tegel Kookwinkel.
Café Zimple aan de Zeestraat pakt het dit jaar qua opstelling ook iets anders aan. Het podium staat niet meer tegenover het café, maar iets verderop aan de Breestraat. Om de steeds groter wordende stroom bezoekers tijdens de feestweek te kunnen verwerken en de veiligheid voldoende te kunnen blijven garanderen, wordt de ruimte van de vernieuwde Breestraat opgezocht.

De overkapping van de Zeestraat ter hoogte van café Zimple loopt daarom dit jaar door tot op de Breestraat en daar zullen de optredens plaatsvinden. Op woensdagavond 8 augustus zal zanger Robert Pater hier het eerste optreden verzorgen. De uit Raalte afkomstige zanger timmert inmiddels al enkele jaren flink aan de weg en heeft een behoorlijk aantal succesvolle Nederlandstalige singles op zijn naam staan. Zijn optredens kenmerken zich door een hoog dans- en meezinggehalte en met zijn krachtige stemgeluid brengt hij het publiek al snel in de juiste stemming.

Rocky Vosse en Koen Raadt spelen donderdag 9 augustus in feite gewoon een thuiswedstrijd en zijn al jaren graag geziene artiesten tijdens de feestweek. Dit keer vullen ze samen de donderdagavond in met hun vrolijke feestmuziek. Zangeres Imca Marina behoort al tientallen jaren tot de topartiesten van ons land. Vrijdagavond 10 augustus staat Imca bij café Zimple op het podium.

SMARTLAPPENFESTIVAL Vorig jaar werd het als nieuw onderdeel van de Beverwijkse feestweek gepresenteerd en direct was het een groot succes. Het veelbesproken Smartlappenfestival moest gewoon weer terugkomen en dat gaat dus ook gebeuren. Onder de noemer 'Zimple Zingt' neemt plaatselijk zangtalent zelf deze avond de microfoon ter hand om de grootste smartlappen aller tijden ten gehore te brengen.

Vrijdagavond staat op de Breestraat de partyband The Local Boyzz. Het wordt een avond vol herkenbare hits en bandleden die volledig uitgedost zijn in 80's glamrock-style met strakke leggings.
Coverband Goet Foud stond vorig jaar ook geprogrammeerd tijdens de Feestweek en dat leverde veel positieve reacties op. De band bezet dit jaar op zaterdagavond 11 augustus het podium op de Breestraat. Met onuitputtelijke energie, op een professioneel niveau en 100% live knallen de bandleden de bekende hits van toen en nu in hoog tempo uit de speakers.

FOOD TRUCKS Tijdens de feestweek van Beverwijk zullen op enkele locaties Food Trucks staan waar diverse lekkernijen verkrijgbaar zijn. Ook zijn er diverse tappunten in het centrum.