• Pixabay

Forse versterking voor Huurdersplatform

BEVERWIJK / HEEMSKERK Huurders van Woonopmaat kunnen binnenkort naar een informatie-avond gaan die het Huurdersplatform speciaal voor hen organiseert.

ENQUÊTE De bijeenkomst is met name voor huurders die actief een rol willen gaan spelen in het behartigen van belangen van bewoners en huurders. Daar is namelijk de nodige belangstelling voor, bleek uit de enquête die het Huurdersplatform Woonopmaat voor de zomer hield. Het platform vertegenwoordigt bijna 9.000 huurders in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. Bijna duizend van hen vulden de enquête in en maar liefst 145 bewoners gaven aan zich in te willen zetten voor het platform. Een prachtig resultaat, waar het Huurdersplatform blij mee is, aldus secretaris Joop den Hollander.

ACHTERBAN De achterbanraadpleging werd gehouden samen met het Woonbond Kennis- en Adviescentrum. Het doel was te bepalen welke onderwerpen voor de achterban belangrijk zijn. Het Huurdersplatform weet op die manier waarmee ze aan de slag moeten. Ook waren ze benieuwd of er huurders zijn die actief willen worden binnen het platform.

VIJF SPEERPUNTEN Uit de enquête zijn vijf belangrijke aandachtspunten gekomen waar huurders zich mee bezig houden. Dit zijn: 1. betaalbare huur; 2. goed onderhoud; 3. schone en veilige woonomgeving; 4. energiezuinige woning; 5. jaarlijkse huurverhoging.

OVERLEG Deze punten gaat het Huurdersplatform actief meenemen in het overleg met Woonopmaat en de gemeenten Heemskerk en Beverwijk. Om dit te kunnen doen heeft het platform ook gevraagd of huurders hierbij willen helpen. Maar liefst 145 huurders gaven aan belangstelling te hebben in het Huurdersplatform. Daarvan hebben 36 zich opgegeven om actief te worden binnen het bestuur.

Het Huurdersplatform heeft daarom besloten een speciale avond te organiseren. Die is donderdag 12 september. Zie ook huurdersplatform-woonopmaat.nl