• Carli Bilars: ¨Gemeentebelangen al 36 jaar vertrouwd en betrouwbaar in Uw belang.¨

    Hans Wagemaker

Gemeentebelangen: ´In uw belang´

Hans Wagemaker

BEVERWIJK Nog twee weken te gaan en de gemeenteraadsverkiezingen zijn een feit. Als zesde partij op rij is nu aan het woord Carli Bilars (65+) lijsttrekker van 'Gemeentebelangen Beverwijk'.

ZEER ACTIEF Carli Bilars-Don is geboren in Delft en sinds 1982 woonachtig in Beverwijk. In haar tijd in Delft heeft zij onder andere Nederlandse handels correspondentie gestudeerd en is secretaresse geweest in het kabinet van de commissaris van de Koningin van Zuid-Holland. "Mijn vader was pensioendeskundige van de provincie Zuid-Holland, van huis uit ben ik de ambtenarij en het Koningshuis gaan waarderen. Ik ben nu nog steeds actief in de Oranjevereniging Beverwijk en tweede secretaris van de KBOV (overkoepelende organisatie van Oranjeverenigingen)."

Bilars is altijd zeer actief geweest in het verenigings- en bedrijfsleven en is dat nog steeds. "Onder andere van 1985 tot 1995 ben ik secretaris geweest van de Zeestraat promotieclub en actief bestuurslid van de Stichting 4 mei."

In de politiek is zij begonnen bij de VVD-Beverwijk in 1994, eigenlijk op voordracht door de bekende politicus ex-VVD-er, Frans Koster. "Voor deze partij heb ik drie periodes in de raad gezeten. Tot het moment dat ik mij niet kon verenigen met sommige familiaire punten in het beleid van de partij. Met nadruk wil ik zeggen dat ik niet met wrok omkijk naar deze periode, maar ik had een ander standpunt." Volgens eigen zeggen is zij ook nog zeer actief en overal aanwezig waar zij moet zijn en heeft zij hierdoor een enorm netwerk ontwikkeld, zowel lokaal als landelijk.

ERVAREN KANDIDATEN Hierna heeft zij zich aangesloten bij de lokale partij Gemeentebelangen, opgericht door de heer Schipperus in 1982 en sinds die tijd ziet Gemeentebelangen erop toe en stimuleert, dat iedereen in Beverwijk en Wijk aan Zee overal aan kan meedoen. Bilars: "In de afgelopen jaren hebben wij laten zien dat we een echt Beverwijks hart hebben. Onze kandidaten zijn allemaal Beverwijker in hart en nieren en allemaal 65+. Dit betekent dat wij zeer veel ervaring en tijd hebben en deze tijd en ervaring volledig voor onze inwoners inzetten, ook na de komende verkiezingen blijven zij dat doen.¨

"Daardoor zijn zij nu al veel op de 'werkvloer', dus veel in het openbaar aanwezig, om in gesprek te gaan met de inwoners van de gemeente en de wensen en problemen aan te horen en eventueel hulp en/of oplossingen te bieden. Voor bepaalde zaken maak ik me persoonlijk sterk, zoals bijvoorbeeld het museum dat dringend een lift nodig heeft en het opknappen en uitbreiden van begraafplaats Duinrust wat nu al een visitekaartje van Beverwijk is en moet blijven. Voor Wijk aan Zee maken wij ons sterk voor het behoud van bestaande voorzieningen, behoud van camping Aardenburg en voor camper staanplaatsen. Verder we moeten het dorp wel aantrekkelijk houden voor de bewoners, toeristen, maar ook voor de ondernemers die er nu zijn; het moet een familie badplaats blijven."

POSITIEF "Wat mij deze huidige raadsperiode heel goed is bevallen is de positieve samenwerking tussen de verschillende partijen, zowel van de coalitie als de oppositie. Er veel constructief overleg geweest en niet op de mens zelf gespeeld, zoals in het verleden wel vaker is gebeurd. Ook de benoeming van de burgemeester is geheel in samenspraak gegaan en gezien de burgemeester, Martijn Smit, die is benoemd heeft dit zijn vruchten afgeworpen." Dat het Rode Kruis Ziekenhuis naar het stationsplein wil en de gemeente het Meerplein wil aanpakken juicht de partij gaarne toe en ook een fusie naar één IJmond gemeente omarmt de partij van harte. "Ja, helemaal voor! Maakt sterker, mits haalbaar en met behoud eigen gezicht en identiteit." Zo merkt Carli Bilars tot slot op.