• Afgelopen weekend (24 & 25 november) was de eerste voorwedstrijd van Rayon Kennemerland. Hieraan deed de talentgroep van de Beverwijkse turnvereniging SSS mee.

    Annemarie Smit

Goede eerste voorronde voor turnvereniging SSS Beverwijk

BEVERWIJK De Beverwijkse turnvereniging SSS turnde afgelopen weekend de eerste voorronde van Rayon Kennemerland. De turnsters wisten in totaal zes medailles in de wacht te slepen.

Op zaterdag kwamen junioren Giada Quint, Sonia Ciszek en Floor Overbeek in actie. De turnsters hadden alle drie een sterke start op onderdeel balk en turnden mooie vloeroefeningen. Giada mocht een medaille in ontvangst nemen voor een welverdiende 4e plaats.

Zondag was het de beurt aan de andere turnsters van de talentgroep van SSS. Bij pupillen 2 mochten Ashley Inpijn en Annabel Veldhoen aantreden. Ashley deed het goed op vloer en sprong, en Annabel turnde een hele mooie balkoefening. Tuana Ucar en Puck Winkelaar kwamen uit in jeugd 1. Beide turnsters turnden een goede wedstrijd. Puck liet een mooie oefening zien op brug en haalde op dat onderdeel de derde score. Tuana haalde goede scores op alle toestellen en wist de zilveren medaille binnen te halen.

In jeugd 2 kwamen maar liefst acht turnsters van SSS in actie. Ze lieten allemaal hun gloednieuwe oefening op vloer – met eigen muziek – zien. Door een blessure kon Suzanne Beentjes in de aanloop naar de wedstrijd slechts minimaal trainen, waardoor ze niet optimaal kon presteren. Desondanks behaalde ze wel de vierde score op brug. Aleksandra (Ola) Tomaszewska en Lenne de Wild hadden allebei een hele mooie vloeroefening. Danycha Visser turnde haar eerste volledige wedstrijd en had een sterke balkoefening.

Alysha Bijl had prachtige oefeningen op brug en sprong en kreeg een medaille omgehangen voor de 5e plaats. Indah Ramadhany maakte wat foutjes op balk, maar turnde fantastische oefeningen op vloer en brug. Ze kreeg een medaille voor de 4e plaats. Lisa Ikelaar had geen goede aanloop naar de wedstrijd, maar verraste iedereen met mooie, stabiele oefeningen op alle toestellen. Ze kreeg zeer verdiend de bronzen medaille omgehangen. Voor Merel Bras klopte alles in de wedstrijd en met de hoogste score op vloer mocht zij op het podium de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Een goede start van het turnseizoen.