• Kermis op het Meerplein in Beverwijk in 1974.

    Collectie Museum Kennemerland

Hang je eigen feestfoto op

BEVERWIJK / HEEMSKERK Hang een mooie foto uit uw eigen fotoalbum op in het museum. Museum Kennemerland richt speciaal hiervoor een kiekjeswand in. Het moet wel feestelijke foto zijn, gemaakt in de periode 1950 -1980.

De kiekjeswand is onderdeel van de aanstaande fototentoonstelling 'Zo vierden we feest in Kennemerland'. Tal van feesten in de regio (Beverwijk, Wijk aan Zee, Heemskerk, IJmuiden, Santpoort, Assendelft) tussen 1950 en 1980 worden in beeld gebracht: van de kermis en een bloemencorso tot en met de Palmpasenoptocht, de pinkenveiling en de intocht van Sinterklaas. Keuze genoeg.

Het museum nodigt het publiek uit om aan deze wisseltentoonstelling een bijdrage te leveren: door een foto in te sturen die aansluit bij het thema feest. Een foto uit het eigen fotoalbum van vroeger. Geen foto van een verjaarspartijtje of buurtbarbecue, maar wel een kiekje van bijvoorbeeld luilak, Sint Maarten of een ander volksfeest uit de regio Kennemerland.

Het verzoek is om zo'n mooie, vrolijke eigen foto te scannen of te fotograferen met de mobiele telefoon en deze kopie (hoge resolutie) te mailen naar de museumcurator Teatske de Jong (t.dejong@museumkennemerland.nl). Gaarne met vermelding van jaartal, plaats en gelegenheid, alsmede de namen van de maker en de personen die op de foto te zien zijn.

De wisseltentoonstelling 'Zo vierden we feest in Kennemerland' is inclusief kiekjeswand te zien vanaf zondag 17 februari. Museum Kennemerland, Westerhoutplein Beverwijk (ingang Noorderwijkweg 2a), museumkennemerland.nl