Het winnende koppel: Esther en Michel

´Gratis trouwen op Wijkerbaan´

Hans Wagemaker

[BEVERWIJK] Op 31 december is het winnende koppel bekend gemaakt dat gaat trouwen op winkelcentrum de Wijkerbaan. Met overweldigende meerderheid van stemmen is dat geworden: Esther Hommes en Michel Inpijn'. Valentijnsdag 14 februari 2018 stappen zij geheel verzorgd en gratis in het huwelijksbootje. Zij zijn de ouders van zoon Nigel van 15 jaar en dochter Ashley van 9 jaar

"Vriendin Kelly Beentjes heeft ons opgegeven. Zij woont samen met een neef van ons en zij verwachten samen deze maand hun eerste kindje en vonden het nu een goede aanleiding om op ons, na 25 jaar, toch enige dwang uit te oefenen voor de stap naar het huwelijk", aldus Michel Inpijn. "Wij vinden het heel erg leuk om in het winkelcentrum te trouwen. Dit is toch een aparte locatie; wie is daar nou ooit getrouwd?"

Volgens Esther hebben zij elkaar leren kennen via een oud buurmeisje van Michel. "Ik was maar al te graag zo veel mogelijk bij haar thuis om Michel te kunnen zien maar helaas was hij toen nog bezet. Gelukkig ging deze relatie na enige tijd uit en greep ik mijn kans, vanaf dat moment hebben wij al een 25 jaar durende verkering".

Michel is al twee keer eerder voor Esther op z'n knieën gegaan en heeft zelfs haar vader om haar hand gevraagd. "Dus toen ik haar voor de derde vroeg dacht Esther dat een grap was en zij zei ´nee´. Later kwam zij hier op terug en verklaarde zij dat ze wel heel graag met mij wil trouwen, Door meerdere omstandigheden, onder ander door de suikerziekte van Nigel, hebben we het op de lange baan moeten schuiven".

[STUNT OP VALENTIJNSDAG] De ondernemers op het vrij nieuwe winkelcentrum De Wijkerbaan hebben besloten als stunt op Valentijnsdag een koppel in het huwelijk te laten treden in het winkelcentrum. "Wij hebben deze ludieke actie bedacht om meer potentiële bezoekers te wijzen op het geheel gerenoveerde en gemoderniseerde winkelcentrum", aldus medeorganisator namens het bestuur van de ondernemersvereniging Jacco van Bezooijen.

"Met deze unieke gebeurtenis willen wij ons onderscheiden van andere winkelgebieden en hopen wij hiermee nieuwe ondernemers aan te trekken die een aanvulling betekenen voor ons centrum zoals een schoenenzaak, kledingwinkel, dierenwinkel, reisbureau en zo kan ik nog wel even doorgaan". Want zegt hij: "op de Wijkerbaan gebeurt er tenminste iets".

[FACEBOOKACTIE] Door bezoekers van de Facebookpagina de Wijkerbaan is t/m 30 december gestemd op hun favoriete koppel. Van Bezooijen: "het winnende koppel krijgt de geheel verzorgde trouwerij. Dit houdt onder andere in: een huwelijksvoltrekking in een leegstaand pand dat volledig wordt omgebouwd tot trouwlocatie waar in familiekring wordt getrouwd, uiteraard een bruidsjurk, een fotoreportage en aansluitend een 2 uur durende receptie in Café Carillon ook op de Wijkerbaan. Alle kosten worden uiteraard gedragen door de ondernemersvereniging".