• politie
  • politie

Inbreker in praktijkwoning tandarts Beverwijk gezocht: politie geeft beelden vrij

BEVERWIJK In een woning aan de Vondellaan in Beverwijk werd donderdag 14 februari tussen 15.30 en 15.45 uur ingebroken. De inbreker blijkt te zijn gefilmd; de politie heeft deze week de beelden vrijgegeven.

De woning is met een tussendeur verbonden met de tandartspraktijk waar de bewoonster tijdens de inbraak aan het werk was. Zij merkte dat deze deur op slot zat, terwijl deze nooit op slot zit.  Ze besloot op onderzoek uit te gaan. In de woning, zag zij, dat uit een aantal slaapkamers meerdere goederen verdwenen waren. Op beelden is te zien dat rond 15.30 uur een man de woning binnensloop. De man heeft vermoedelijk de tussendeur op het slot gedaan zodat hij de tijd had om ongestoord zijn slag te slaan in de woning.  

SIGNALEMENT Het gaat om een blanke man, van 20 tot 25 jaar, met een stevig postuur. Hij is 1.80 tot 1.90 meter. De man heeft donker haar, donkere ogen en wenkbrauwen en een donkere moedervlek aan de onderkant van de linkerwang. De man droeg een strakke spijkerbroek met witte verfspetters, donkere lage (sport)schoenen, een licht- met donkergrijze sweater met capuchon met de letters 'Wooler' erop, een driekwart felblauwe jas met capuchon en een felblauwe baseball cap met een wit merkteken, lijkend op Nike. Heeft u een tip over deze zaak? Herkent u de man? Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.