• Karen Vleugel geeft haar eigen draai aan bladmuziek.

    KV

Karen ontregelt je kijk op je omgeving

HEEMSKERK Cultuurcentrum Heemskerk is in januari verhuisd van de Kerklaan naar het gemeentehuis. Tevens is het centrum voorzien van een nieuwe naam en logo: Cultuurhuis Heemskerk.

Zaterdag is er een feestelijke opening tussen 14.00 en 17.00 uur met optredens van koren, docenten en leerlingen. Daarnaast is er een overzichtstentoonstelling van de Heemskerkse Karen Vleugel. Karen heeft speciaal voor deze opening nieuw werk gemaakt met als thema muziek.

BLADMUZIEK Bij de garagesale op de oude locatie, begin januari, heeft ze oud bladmuziek gekocht en dat beschilderd met instrumenten en figuren. Het bladmuziek, waar niemand meer naar omkeek, krijgt zo een nieuwe functie op de nieuwe locatie. Zo komt oud weer samen met nieuw.

KAT ALS DADER Naast dit werk is er ook een kleine selectie te zien van schilderijen uit de kringloopwinkel, waar Karen iets aan toevoegt, waardoor het verhaal veranderd. En er hangt een fotoserie met plaatsdelictscenes met de slachtoffers van haar kat, ism Playmobil. Meestal gaat het hier om muizen. Ze maakt er dan een crimescene van met ambulance- en politie-auto van Playmobil en dat wordt dan gefotografeerd.