• Het enthousiaste publiek kreeg 17 december mooie sportieve partijen te zien waarbij de spanning vaak tot de laatste seconde bleef.

    Team Spirit

Kickboksen populair

BEVERWIJK Het clubkampioenschap kickboksen van Team Spirit Beverwijk heeft in korte tijd een grote naam opgebouwd. De vierde editie van 17 december was tot de laatste kaart uitverkocht. En de editie van komende zondag belooft ook weer veel spektakel in de ring.

Het programma is zondag zeer de moeite waard. Halsreikend kijken de fans van het kickboksen nu al uit naar de wedstrijd van Tom Duivenvoorde tegen Mohamed Amine. De 25-jarige Tom Duivenvoorde, uitkomend voor Team Spirit Beverwijk, heeft enige tijd niet in de ring gestaan, maar maakt tijdens het clubkampioenschap zijn rentree. Zal hij in staat zijn om de eerste grote partij van de nieuwe periode meteen op zijn naam te zetten…? Naast deze partij is er een sterk deelnemersveld in de C-klasse, met uit eigen gelederen de 17-jarige Jaimy van der Meer tegen Abdellah Benali (Ben Ali Gym). Net als in de voorgaande edities van het clubkampioenschap is er ook in deze editie weer volop ruimte voor de nieuwkomers (N-klasse). Nog niet voor alle deelnemers is een tegenstander bekend, maar dat in deze klasse meer dan tien partijen gespeeld zullen worden, staat nu al vast. Dat kickboksen ook bij de jeugd steeds meer aan populariteit wint, blijkt wel uit het grote deelnemersveld in die klasse. Vanuit het hele land komen de talentjes naar Beverwijk, de jongste deelnemers zijn 10 jaar oud. Voor Team Spirit Beverwijk zullen de volgende jeugdleden in elk geval de ring betreden: Said Benlyazid (15), Hassan Benlyazid (15), Servano de Wit (14), Dayli Nasibdar (10), Sander Spa (13) en Arnoud Spa (13). Voor de 10-jarige Jesse van der Meer wordt het de tweede wedstrijd, hij krijgt Ayman Hasnaoui (Fightclub Haarlem) tegenover zich in de ring. Juist door de grote belangstelling bij de jeugd is het clubkampioenschap van Team Spirit Beverwijk echt een evenement voor de hele familie geworden, waar sportiviteit centraal staat en waar een aangename, gemoedelijke sfeer kenmerkend is. De organisatie kiest er bewust voor om het clubkampioenschap laagdrempelig en betaalbaar te houden. Zoals gebruikelijk staat deze sportieve krachtmeting onder auspiciën van de Sectie Ringcontactsporten FOG en worden de wedstrijden door koepelorganisatie NOC-NSF erkend. Publiek is op 11 februari vanaf 13:30 uur welkom in de zaal, de eerste partij start 14:30 uur. In de voorverkoop zijn kaarten bij Cardio Fitness Beverwijk te koop voor €15 (t/m 12 jaar €7,50) en op de dag zelf €20 (kinderen €10) zolang de voorraad strekt. Cardio Fitness Beverwijk, Parallelweg 128g te Beverwijk.