KNVB avontuur Justin

De jonge Heemskerker Justin is op het voetbalveld snel en behendig met de bal aan zijn voeten. Dat maakt de 12-jarige een opvallende speler bij de J013-1 van ADO'20. Maar ook tijdens de selectieactiviteiten van de KNVB blijkt hij zijn mannetje te staan tussen de beste spelers uit de regio West 1.

En die kwaliteiten maken dat Justin aan de slag mag voor de KNVB. Het Jeugdbestuur en Technische Commissie van ADO'20 zien dan ook een prachtig avontuur in het verschiet, en zijn er trots op dat hun jeugdspeler die overstap nu maakt.

[TRAININGSKAMP] Op een regenachtige vrijdagmiddag op De Vlotter is een viertal jongens van de JO13-1 van ADO'20 aan het afronden op het doel. De regen komt met bakken uit de lucht, maar dat deert deze jonge sportmannen niet. De overige spelers van het team zijn te vinden in een, tot slaapvertrek omgetoverde, ruimte in het clubgebouw van ADO. Er is voor de mannen een trainingskamp georganiseerd.

De resultaten kunnen namelijk nog wel een beetje beter. Ze zijn erg hoog ingedeeld en de resultaten blijven vooralsnog uit. Een paar dagen hard trainen en ook een beetje ontspannen ligt in het verschiet, zo tijdens de kerstvakantie. Op vrijdag wordt er vooral hard getraind en op de zaterdag is er onder andere ruimte voor levend stratego in de duinen bij Heemskerk. De ruimte waar de jongens zitten te chillen, ligt vol met luchtbedjes, slaapzakken en kussens en de ruimte staat vol met tassen. Het is er gezellig druk en de mannen hebben het hoogste woord.

[GESCOUT] Justin van der Schaaf (12) is ook in het slaapvertrek te vinden. Hij was een paar dagen ziek, maar hij is er toch bij ondanks een zere keel en een lelijk hoestje. Justin is onlangs gescout door de KNVB.

Justin: "Er kwamen scouts kijken bij een wedstrijd van ons team en daar viel ik op. Ik heb selectiewedstrijden gespeeld en dat ging best goed. Wanneer je doorgaat, kom je in het jeugdteam van de Nederlandse voetbalbond te spelen."

De laatste selectiewedstrijd zal plaatsvinden bij voetbalvereniging Flamingo's in Alkmaar en wanneer Justin wordt geselecteerd dan zit hij bij het voorlopige elftal.

[ASSISTS] Justin: "Ik heb veel snelheid en als rechtsbuiten is dat handig. Ik scoor niet veel maar ik geef veel assists. Ik ben fan van AZ en daar zou ik best willen voetballen en in het buitenland voetbal ik het liefst bij FC Barcelona."

[JUISTE KEUZES] Volgens zijn trainer, Dimitri Jolly is Justin erg snel maar hij kan hij nog beter worden wanneer hij in de wedstrijd nog meer de juiste keuzes maakt. Dimitri: "Er zit nog meer in 'm en als dat eruit komt, dan kunnen we nog veel van Justin verwachten. Vanwege zijn snelheid is hij goed inzetbaar als back of buitenspeler."

[BASIS] Deze dagen wordt er door de mannen van ADO'20 JO13-1 een basis gelegd voor betere resultaten in de komende wedstrijden. De grieperige Justin zal wellicht nog wel een beetje kunnen slapen, zijn teamgenoten zullen dat waarschijnlijk niet, hiervoor is het té gezellig. Het is dan ook te hopen dat de eerstvolgende wedstrijd nog even op zich zal laten wachten voor de jongens. Voor Justin is de volgende selectiewedstrijd een hele belangrijke. Snel weer opknappen en fit worden is het devies.