• De Zorgspecialist/Odensehuis

Kom kijken bij Odensehuis

HEEMSKERK In Heemskerk wordt zaterdag 1 september het Odensehuis Heemskerk feestelijk geopend. Iedereen is welkom van 14.00 tot 16.00 uur. Mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers en hun familie en vrienden kunnen bij het Odensehuis terecht voor informatie, advies en ontmoeting.

Het Odensehuis Heemskerk is een plek voor mensen met geheugenproblemen - en hun naasten (mantelzorgers) - om zo lang mogelijk mee te blijven doen in de maatschappij. Het is een initiatief van de ZorgSpecialist en Welschap Welzijn. Het huis vormt een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar ontmoeten. In het Odensehuis kennen en herkennen mensen elkaars situatie, iedereen wordt geaccepteerd zoals hij of zij is. Het vormt een plek in de wijk waar sociale banden onderhouden kunnen worden om zo lang mogelijk deel te kunnen blijven nemen aan een sociaal maatschappelijk leven.

Odense in Heemskerk kent drie locaties. In Ontmoetingscentrum de Stut wordt één keer per week een inloop- en informatiemiddag georganiseerd. In Buurthuis de Schuilhoek wordt voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen op maandag en donderdag activiteiten aangeboden. Op de locatie van De Zorgspecialist aan de Marquettelaan kunnen mensen vijf dagen in de week terecht.

Tijdens de feestelijke opening op 1 september kunnen geïnteresseerden kennis komen maken met de mogelijkheden die het Odensehuis biedt. Ze krijgen een indruk van de sfeer, de mogelijke activiteiten waaronder de beweegruimte en kunnen kennis maken met de medewerkers. Voor muziek wordt gezorgd door André Uitgeest. De opening vindt plaatst aan de locatie aan de Marquettelaan 2 te Heemskerk. Voor een hapje en
een drankje wordt gezorgd.

Wethouder Krijn Rijke en coördinator Odensehuis Felice Chatlein openen gezamenlijk de locatie. Iedereen is welkom van 14.00 tot 16.00 uur. Mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers en hun familie en vrienden kunnen bij het Odensehuis terecht voor informatie, advies en ontmoeting. Mensen kunnen zonder indicatie van de gemeente binnenlopen. Er is geen eigen bijdrage verschuldigd.