• Loco-burgemeester Haydar Erol overhandigt de Erepenning aan voorzitter Jaap Balder.

    Rein Hommes

Koninklijke Erepenning voor De Kennemers

BEVERWIJK ¨Deze penning is voor hen en voor alle medewerkers die we in de afgelopen honderd jaar hebben gehad.'' Met deze veelzeggende woorden nam een trotse Jaap Balder vrijdagavond de Koninklijke Erepenning in ontvangst.

EEUWFEEST De voorzitter van de Beverwijkse Voetbalvereniging De Kennemers kreeg de onderscheiding even na achten uitgereikt uit handen van locoburgemeester Haydar Erol in de kantine van de voetbalvereniging. De Kennemers vierde in december haar 100-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan heeft de club zelf de Koninklijke Erepenning aangevraagd. Het predicaat koninklijk symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger, zo is de officiële uitleg.

Voor zover de gemeente kan nagaan, is De Kennemers de enige vereniging in Beverwijk die de Erepenning heeft. De Kennemers is ook de oudste voetbalclub van Beverwijk. Al scheelt het weinig met SV Beverwijk die afgelopen maart een eeuw bestond. Grote buurman DEM volgt over drie jaar.

Voor De Kennemers was het vrijdagavond in ieder geval een mooi moment, zegt Balder. Op de medewerkersavond krijgen de vrijwilligers gratis een hapje en drankje, aangeboden door het bestuur. Het gaat om een groep van 65 medewerkers. ,,We hebben een vaste kern. Ik maak me daar ook geen zorgen over'', aldus Balder, die ook blij is dat het bestuur weer helemaal compleet is. ,,De organisatie staat als een honderdjarig huis. Als ik iemand spreek in Beverwijk, dat blijkt dat zijn of haar vader, oom, neef of schoonvader ook bij De Kennemers heeft gespeeld. ¨De Kennemers hoort echt bij Beverwijk.¨