• Dre Pinas: een lach en een traan…

    PR

Lach en een traan voor Pinas

Twee atleten uit Beverwijk in het nationaal team

BEVERWIJK Namens atletiekvereniging DEM waren Dre Pinas en Dylan Langeveld geselecteerd om in het nationaal team Onder 18 jaar uit te komen bij de internationale Battle of the B's in Amsterdam. Pinas mocht uitkomen op de 400 m en Langeveld mocht het oranje shirt dragen op de 400 m horden en bij het polsstokhoogspringen.

Pinas mocht voor Nederland starten op de 400 m en Langeveld op de 400 horden en het polsstokhoogspringen. Alhoewel Dre Pinas glorieus naar de overwinning wist te lopen, eindigde het hemelvaartweekend voor hem niet met een lach maar een traan. Een dag na zijn overwinning scheurde hij tijdens de warming up voor de 100 m bij de verenigingscompetitie namelijk zijn hamstring.

Namens Nederland wist Pinas de 400 meter glorieus te winnen in een tijd van 51,77 sec. Langeveld werd 4e op de 400 horden en 5e bij het polsstokspringen. Op beide onderdelen verbeterde hij zijn persoonlijk record. Op de 400 horden dook hij voor het eerst onder de minuut (59,82 sec.), bij het polsstokspringen kwam hij tot 3,80 m.

Een dag later was de overwinningsvreugde voor Dre ver te zoeken. Bij de verenigingscompetitie in Edam moest de sprinter geblesseerd afhaken met een scheurtje in zijn hamstring, opgelopen tijdens de warming up. Pinas hoopt op tijd weer fit te zijn om op het NK mee te kunnen strijden om de medailles. Pinas vond in Timo van der Stoep weliswaar een goede vervanger op de sprintonderdelen (100 m 12,62 en 200 m 25,31 sec). Maar de DEM ploeg ging vooraf voor een plaats op het NK. Hiermee moesten zij landelijk bij de beste 12 ploegen eindigen. Zonder de deelname van Pinas was deze kwalificatie echter onmogelijk. Ook Michiel van der Groen ontbrak op de 800 meter en hoog- en hinkstapspringer Antwayne White kampte met rugproblemen. De DEM jongensploeg staat na de eerste kwalificatieronde dan ook op plek 34 van de landelijke ranglijst.

Bij de DEM B meisjes stond een jonge ploeg aan de start met veel 1e jaars C meisjes. Twee goede hordenraces van Lisa de Best (16,07 sec.) en Eline Brouwer (16,77 sec.) Beiden deden het ook goed op andere onderdelen. Zo kwam De Best tot 2,10 m bij het polsstokhoogspringen en sprong Brouwer naar een pr bij het hoogspringen van 1,45 m.