Middag rond 'De Hoogovenbus'

IJMOND Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van De Hoogovens (1918) presenteert Stichting Kist het project 'De Hoogovenbus'.

Komende zomer gaan de Castricumse initiatiefnemers met een Hoogovenbus verhalen ophalen overal in de provincie Noord-Holland. Die verhalen gaan over drie generaties werken bij, en leven met, de Koninklijke Hoogovens (later Corus, ooit even Estel, tegenwoordig Tata Steel). Het project wordt uitgevoerd van juni tot oktober.

Een bus is al toegezegd door Jan de Wit Groep, de huidige personenvervoerder van Tata Steel. Dus het begin is er. Deze bus wordt omgebouwd tot een mobiele verhalenkaravaan waarin herinneringen worden gedeeld, vertoond en verder verteld. De Hoogovenbus krijgt in de loop van de zomer steeds meer vorm, zo verwachten de organisatoren.

MEEDENKEN en DOEN Op 13 januari licht projectleider Pauline van Vliet (stichting Kist) de plannen toe, laat ze alvast enkele verhalen horen en zoekt ze draagvlak. Zij vindt het leuk als mensen meedenken en met goede ideeën komen voor de inhoud, de vorm en de financiering van het Hoogovenbusproject.

Interesse? Kom dan zaterdag 13 januari naar Grand Café Wierenga in Castricum. Graag vooraf aanmelden via projectleider@stichtingkist.nl

Plaats: Grand Café Wierenga, Bakkerspleintje 26, Castricum. Tijd: 14.00 - 16.00 uur. Parkeren kan onder het Bakkerspleintje.