• Een foto van kinderen van de St. Bernadette kleuterschool (Kerkweg), 1957.

    archief Historische Kring Heemskerk

Namen, foto´s en verhalen gezocht

HEEMSKERK De werkgroep Exposities van de Historische Kring Heemskerk is bezig met de voorbereiding voor een expositie komend voorjaar.

Ze willen de ontwikkeling van de scholen in Heemskerk in beeld brengen, gepaard gaande met de lokale bevolkingsgroei. In de voorbije decennia zijn er vele scholen gebouwd. Er zijn er echter ook weer vele verdwenen. Andere zijn weer gefuseerd.

Bij de HKH bezitten ze al vele foto's van schoolgebouwen, foto's van leerkrachten en klassefoto's. Maar een compleet beeld weergeven lukt nog niet; er ontbreekt het nodige, en daar is de hulp van lezers bij nodig.

De komende weken staat er in De Kennemer telkens een andere foto met een oproep voor meer gegevens. Lezers kunnen er op reageren om zo het plaatje zoveel mogelijk compleet te helpen maken.

Zo ontbreken van de 33 kleuterscholen die al zijn nagetrokken er 14. Daarvan heeft de HKH geen afbeeldingen; niet van het gebouw noch de leerkrachten, zeker geen klassefoto's.

GEZOCHT De scholen die ontbreken: Woelwaters (C. Huijgenstr); H. Lidwina (Beneluxlaan); Kleuterland (Lippestr.); Meeuwennest (Visserstr.); Kerkbeek (Ruijsdaelstr.); St. Agnes (Kerklaan); Kwikstaartjes (Schuitemakerstr.); Pius X (Bilderdijkstr.); Bouwhoek (Simon van Haerlemstr.); Regenboog (Maerelaan); Zevenhoeven (De Velst); H. Lucia (Bourgondiestr); Pius X (F. Conijnstr.); Kleuterkaravaan (J. Monnetstr.).

CONTACT Wie informatie heeft, kan contact opnemen met Jaap Schoen (per mail naar jpschoen@casema.nl of via telefoon 241000).