• Eline Brouwer, Zoe Lammertink, Lynn van der Meij (boven) en Sylke de Haas en Danique Schram.

Nationaal brons DEM estafette

BEVERWIJK AV DEM heeft binnen de atletiekwereld een goede reputatie op het gebied van estafette wedstrijden. Ook bij de Nationale C spelen was het dit weekend weer 'raak' voor een DEM kwartet (foto).

Bij de Nederlandse indoor kampioenschappen voor CD junioren snelde de C meisjes ploeg bestaande uit Zoë Lammertink, Danique Schram, Lynn van der Meij en Eline Brouwer naar het brons op de 4x50m. Waarbij nog aangetekend moet worden dat een gerenommeerd loopster als Sylke de Haas aan de kant moest blijven vanwege een blessure. De bronzen medaille in Apeldoorn (27,88 sec) voelde dan ook als een overwinning voor het kwartet uit Beverwijk.

Naast de bronzen medaille bij de estafette waren het met name deze C meisjes die eveneens goed presteerden bij de andere onderdelen. Zo wisten Eline Brouwer (9,83 sec) en Lynn van der Meij (10,14 sec) zich te plaatsen voor de halve finale van de 60m horden. Daarnaast miste Eline Brouwer nipt de finale van het verspringen met haar afstand van 4,54 m.

Bij de D junioren kwam de opvallendste prestatie op naam van Sam van der Aar. Ook hij schopte het met een tijd van 11,79 sec tot de halve finale op de 60m horden.