• Simone van der Vlugt is één van de topschrijvers die naar Beverwijk komen.

    ANP Foto

Nieuwe literaire ontmoetingen bij Kennemer Theater

BEVERWIJK Samen met Bibliotheek IJmond Noord en The Read Shop Express Beverwijk presenteert Het Kennemer Theater in Beverwijk het komend theaterseizoen 2019/2020 weer een serie literaire ontmoetingen op de dinsdagavonden. Vijf heel verschillende schrijvers lezen voor uit eigen werk of worden geïnterviewd en zorgen voor een levendige interactie met het publiek. Natuurlijk zijn dan ook hun boeken te koop die de schrijvers graag voor je signeren.

Op 15 oktober zijn Alma en haar moeder Marita Mathijsen te gast. In oktober verschijnt ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis 'Niet schrikken mam', een door hen samen geschreven essay over hij/zij-kwesties: een confrontatie van twee generaties. Alma schreef zes toneelstukken, een verhalenbundel en de romans 'Alles is Carmen' (2011), 'Grote goede dingen' (2014) en 'Vergeet de meisjes' (2017).

Marita is voormalig hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam is gespecialiseerd in de negentiende eeuw. Zij schreef 'De gemaskerde eeuw' (2002), een mentaliteitsstudie van deze tijd. In 'Historiezucht' (2013) beschrijft ze hoe historie veranderde van iets dat alleen bij de elite hoorde tot iets van iedereen. Haar boek 'Jacob van Lennep. Een bezielde schavuit' (2018) is behalve een fascinerend levensverhaal tegelijk een biografie van een tijdperk.

AAF Op dinsdag 19 november komt schrijver, columnist, performer Aaf Brandt Corstius naar het theater. Op 28 januari is de beurt aan de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans. Behalve veelschrijver van maar liefst 80 boeken. Is Herman een literair fenomeen op zich, geliefd en verguisd. Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Zij komt op 25 februari naar het Kennemer Theater.

Tot slot is er op 3 maart de Literaire Ontmoeting met Peter Buwalda, beroemd van zijn boek Bonita Avenue en zijn onlangs verschenen, ook al veelgeprezen roman 'Otmars zonen'.

Kaarten zijn online en aan de theaterkassa van het Kennemer Theater verkrijgbaar. Zie voor meer info en entreeprijzen www.bibliotheekijmondnoord.nl en www.kennemertheater.nl. Voor wie alle avonden wil bijwonen is er ook een mooie serieprijs.