• Hans Wagemaker

Nieuwe lokale partij: Vrij! Beverwijk

Hans Wagemaker

BEVERWIJK Wederom twee nieuwe lokale politieke partijen in Beverwijk. 'Vrij Beverwijk' en 'samen Beverwijk'.

Deze week de lijsttrekker van 'Vrij Beverwijk', Kelly van Uiterwijk: "Al sinds mijn achtste ben ik geïnteresseerd in politiek eigenlijk door Pim Fortuyn. Hij kwam op tv en ik werd op die leeftijd al geïnteresseerd in de politiek. Door de jaren heen ben ik de politiek altijd actief blijven volgen en vanaf mijn 16e ben ik actief geweest bij 'Democraten Beverwijk', zelfs als schaduw raadslid".

ECHTE BEVERWIJKSE Kelly van Uiterwijk is geboren en getogen in Beverwijk, is 23 jaar, getrouwd en heeft in verschillende wijken (SOMA, centrum en Oosterwijk) mogen wonen. Van Uiterwijk: "Door verschillende omstandigheden ben ik uit Democraten Beverwijk gestapt en heb in mei vorig jaar 'Vrij! Beverwijk' opgericht. Met steun van meerdere politici en oud politici, onder andere de doorgewinterde en bevlogen oud politicus Frans Koster."

Ondanks haar jeugdige leeftijd is zij zeer bevlogen als het om de politiek in Beverwijk gaat. "Met Vrij! heb ik een lokale partij gevormd die zich inzet voor de inwoners en ondernemers van Beverwijk. Alle kandidaten hebben hun wortels diep in de samenleving van Beverwijk en ik zie in deze partij de ultieme mogelijkheid om, zonder politieke voorkeur, een sterk lokaal programma neer te zetten."

MEER KWALITEIT Over een belangrijk punt in het programma zegt zij het volgende: "wij willen meer kwaliteit brengen in de raad, bijvoorbeeld beter ingelezen zijn en in ieder geval altijd aanwezig zijn bij raads- en commissievergaderingen. Andere belangrijke punten zijn; de veiligheid en woonklimaat verbeteren in verschillende wijken, het aanpakken van zwerfvuil wat in Beverwijk een groot probleem is, het bevorderen en meer ontwikkelen van het toerisme in Wijk aan Zee, maar ook meer vrij parkeren en grotere aandacht voor onderhoud aan wegen en openbare ruimtes."

Een eventuele fusie met de buurgemeenten is nog niet aan de orde. "Wij als partij vinden dat een verregaande samenwerking uiteraard prima is, maar voor een fusie moeten de betrokken gemeentes alle neuzen dezelfde kant op hebben, ook de sentimenten spelen een grote rol." Ten slotte wil zij nog kwijt dat haar partij ook fel tegenstander is van de golfbaan variant ten aanzien van de verbinding A8 - A9; Zaanstreek - IJmond.

WIJ DOEN MEE Van Uiterwijk is er van overtuigd dat zij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, want zegt zij: "bij ontmoetingen op straat en bij uitdelen van flyers wordt merk ik dat Vrij! en programmapunten al bekend zijn bij veel inwoners.

Ook hebben verschillende mensen bereid getoond om de benodigde 20 intentieverklaringen bij het stadhuis te tekenen." De partij heeft ook al verscheidene leden ingeschreven.

Volgens van Uiterwijk: "zelfs prominente mensen van andere partijen steunen en sommige zijn zelfs lid geworden. Met Frans Koster als lijstduwer en steun en toeverlaat zie ik de verkiezingen met vertrouwen tegemoet."