• www.pixabay.com

Op zoek naar vleermuizen

BEVERWIJK/HEEMSKERK In het weekend van vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus wordt de jaarlijkse 'Nacht van de Vleermuis' gevierd. Door heel Europa zijn dit weekend verschillende activiteiten rondom het bestaan van de vleermuis gepland. Een kans om meer te weten te komen over vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien. NME Beverwijk en Heemskerk organiseert twee vleermuisexcursies.

Vrijdag 24 augustus start de vleermuisexcursie vanaf kinderboerderij De Baak, Westerhoutweg 18 te Beverwijk. Zaterdag 25 augustus start vanuit bezoekerscentrum het Koetshuijs bij kasteel Assumburg, Tolweg 9a in Heemskerk.

De excursies starten om 20.30 uur en eindigen rond 22.30 uur. Deelname is gratis en is geschikt voor deelnemers vanaf 11 jaar en ouder. Wel is er een maximum van 20 deelnemers, dus aanmelden verplicht. Dat kan via nme@odijmond.nl. Dit is een excursie zonder verlichting, dus laat je zaklamp thuis en trek onopvallende, geruisloze kleding aan, maar wel warme! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pamela Hiemstra via 0251-263869.