• Rianne van Pinxteren en Denise Verduin.

Opening IKC IJmond

BEVERWIJK Integraal Kind Centrum (IKC) IJmond de Hartekamp Groep opent dinsdag 23 januari officieel haar deuren op locatie De Dalen 1.

Vanaf 16 uur is er inloop met gebak en champagne. De opening is om 16.30 uur door één van de kinderen met ouders. Tegelijk wordt er een bord onthuld met de nieuwe naam.

Rianne van Pinxteren en Denise Verduin werken bij kinderdagcentrum De Hermelijn in IKC IJmond. Sinds 1 januari zijn zij verder gegaan als een zelfstandige locatie binnen IKC IJmond onder de naam IKC IJmond Hartekamp Groep. De officiële opening is 23 januari. Binnen het IKC IJmond werken ze samen met SBO De Zeearend, de Antoniusschool en Kenter Jeugdhulp. Met deze partijen kijken ze naar de behoefte van het kind en het gezin. De zorg op maat aan de kinderen en hun ouders is een gezamenlijk plan van de samenwerkende partners.

IKC IJmond Hartekamp Groep biedt onderwijs én zorg met twee groepsbegeleiders aan maximaal zeven kinderen met een ontwikkelachterstand. Zij bieden ook logopedie, fysiotherapie, bewegingsagogie, muziektherapie en taalstimulering. Ze werken via een bijzondere methodiek genaamd Be-Re-spel: Bewegingsrelatiespel. Dat is een lichaamsgerichte vorm van spel en speltherapie die begeleiders gebruiken om de emotionele ontwikkeling en hechting te stimuleren bij kinderen.