• Ze zijn al berucht om hun liveshows bij hun Engelse fans, en spelen nu ´zomaar´ in Beverwijk, en gratis!

    Arcades

Engelse Arcades in Beverwijks Muziekfort

BEVERWIJK Steeds vaker worden ze benaderd door verschillende soorten bands -bekend en onbekend- en toerende muzikanten om te mogen spelen in het Muziekfort, in de loods of op een van de buitenpodia.

GEWILD Er blijkt een grote behoefte te zijn naar plekken voor live bands uit binnen en buitenland om op te kunnen treden. Die bands en muzikanten willen ze bij het Muziekfort een podium bieden. Na de restauratie met de verhuurders Stadsherstel Amsterdam en Landschap Noord Holland zijn de faciliteiten tip top in orde in het 120 jaar oude fort van de Stelling van Amsterdam. Het Muziekfort heeft nu aan de Vuurlinie twee buitenpodia en twee binnenpodia en een grote gratis parkeerplaats, gelegen langs de A9 in Beverwijk.

ARCADES Zondagmiddag 18 augustus staat de eerste band uit de UK te trappelen om hun muziek hier aan vaste grond te laten horen. Arcades is een nog jonge band uit Leicester. De sound van de band kent geen grenzen, hun langzame ballades worden afgewisseld met snelle indie rock nummers. Met een verse nieuwe single ´Kiddo´, aangeraden door BBC Introducing en BBC 6 Music, vertrok de band op tour door de UK en Europa, inclusief een adembenemend optreden in het beroemde Nambucca in Londen en een onvergetelijke uitverkochte show in Parijs in het Le Supersonic als voorprogramma bij de band Spinn.

Komende zondag dus ´gewoon´ in Beverwijk: fort open 15 uur, toegang gratis, aanvang 16 uur.