• Oer-IJ

Naar plekken van plezier in het Oer-IJ gebied

IJMOND De gidsen van het Oer-IJ spelen in op het thema van de Open Monumentendagen: plekken van plezier. Dit doen ze met excursies vanuit diverse locaties in het Oer-IJ gebied. Wie mee wil, geeft zich op via een mail naar info@oerij.eu onder vermelding van datum en locatie. Deelname is gratis.

OVERZICHT In Heemskerk is er zaterdag 14 september een fietsexcursie. Tijd: 13.00-15.30 uur. Start is bij Het Koetshuijs bij Kasteel Assumburg. Adres: Tolweg 9a, 1967 NG te Heemskerk. In Beverwijk kan iedereen zondag 15 september mee met een fietsexcursie van 13.00 tot 15.30 uur. Start is bij het Huis van de Geschiedenis (Museum Kennemerland). Adres: Westerhoutplein 1, 1943 AA te Beverwijk. In Castricum is er zondag 15 september een fietsexcursie: 13.00-15.30 uur vanaf de Duynkant (Oud Castricum) aan de Geversweg 1B. En in Velsen wordt zaterdag 14 september een wandelexcursie georganiseerd van 13.30 tot 16.00 uur. Afstand circa 7 km. Start: Buitenplaats Beeckestijn. Adres: Rijksweg 134, 1981 LD Velsen Zuid.

OER-IJ VERTELLERS Ook in het Museumgemaal 1879 in Akersloot (zie bericht elders) kunt u dit weekend veel te weten komen over het Oer-IJ. Op de zolder hangen infopanelen met oude kaarten, er liggen boeken en vrijwilligers van de Stichting Oer-IJ zijn aanwezig om een toelichting te geven of vragen te beantwoorden. Het Museumgemaal is dit weekend op zaterdag (en zondag) en verder de hele maand nog op zondag open. In het eerste weekeinde van oktober, tijdens de Kunstroute, is het gemaal weer het hele weekend open.